avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in schimburi, mai putin de 40 ore pe saptamana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in schimburi, mai putin de 40 ore pe saptamana

In situatia in care, lucrand in ture de 12/24, respectiv 12/48, intr-o luna nu am cum sa efectuez cele 40 ore , insa lucrez si in week-end conform aceluiasi grafic fara a avea acele zile de repaus saptamanal. In acest caz, activitatea prestata in zilele libere (sambata si duminica) se dubleaza ?
Mai concret, in luna septembrie am efectuat 12 ture a 12 ore = 144 ore,
iar in weekend, (4 ture a 12 ore) X2 =48X2 = 96 ore .asta inseamna ca in total am efectuat 240 ore, si deci 64 ore suplimentare ?
Cel mai recent răspuns: carmenalinamihai , utilizator 02:34, 15 Ianuarie 2009
Buna sera,
cunoscand prev CM ART 10 ALIN 1 SI 11, tot nu inteleg cum un salariat care lucreaza 12/24 ar putea avea norma intreaga fara a avea40 de ore pe saptamana.

Intrebare referitor la munca in ture, in cazul turelor de 12/24( REPAUS OBLIGATORIU DE 24 DE ORE) in acest caz, facute prin rotatie de salariati, nu ai cum sa ajungi la 40 de ore pe saptamana decat efectuand ore suplimentare in weekend, sau in alte zile de repaus saptamanal acordate de catre angajator.
Daca nu efectuezi ore suplimentare si ai ture de12/24 nu inteleg ce fel de contract tb sa inchei cu angajatorul, cu timp partial sau contract cu norma intreaga?lla cel partial neputand efectua ore suplimentare sa inteleg ca in cazul turelor de 12/24 daca salariatul nu efectueaza ore suplimentare ar tb sa aiba un contract cu timp partial, sau care ar fi baza legala, multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru 240 ore/luna negrea camelia negrea camelia Buna ziua, As vrea sa ma ajutati intr-o problema: firma de remorcaj la care lucreaza sotul meu are programul de lucru in trei ture 12-24; 12-48 declarat la ... (vezi toată discuția)
Program de lucru hotel restaurant sim_ivasciuc sim_ivasciuc Am o mare problema cu pontajul personalului din locatie si as aprecia foarte mult sugestiile dvs. Momentan dispunem de: - 3 ospatri - 4 bucatari - 3 ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc orele suplimentare? spiridon vasilica spiridon vasilica Poate cineva sa ma lamureasca in privinta platii orelor suplimentare? Spre ex: la noi in fabrica, salariu este de 600 RON net,la un program de 8 ore. Se ... (vezi toată discuția)