In situatia in care, lucrand in ture de 12/24, respectiv 12/48, intr-o luna nu am cum sa efectuez cele 40 ore , insa lucrez si in week-end conform aceluiasi grafic fara a avea acele zile de repaus saptamanal. In acest caz, activitatea prestata in zilele libere (sambata si duminica) se dubleaza ?
Mai concret, in luna septembrie am efectuat 12 ture a 12 ore = 144 ore,
iar in weekend, (4 ture a 12 ore) X2 =48X2 = 96 ore .asta inseamna ca in total am efectuat 240 ore, si deci 64 ore suplimentare ?
Buna sera,
cunoscand prev CM ART 10 ALIN 1 SI 11, tot nu inteleg cum un salariat care lucreaza 12/24 ar putea avea norma intreaga fara a avea40 de ore pe saptamana.
Intrebare referitor la munca in ture, in cazul turelor de 12/24( REPAUS OBLIGATORIU DE 24 DE ORE) in acest caz, facute prin rotatie de salariati, nu ai cum sa ajungi la 40 de ore pe saptamana decat efectuand ore suplimentare in weekend, sau in alte zile de repaus saptamanal acordate de catre angajator.
Daca nu efectuezi ore suplimentare si ai ture de12/24 nu inteleg ce fel de contract tb sa inchei cu angajatorul, cu timp partial sau contract cu norma intreaga?lla cel partial neputand efectua ore suplimentare sa inteleg ca in cazul turelor de 12/24 daca salariatul nu efectueaza ore suplimentare ar tb sa aiba un contract cu timp partial, sau care ar fi baza legala, multumesc anticipat