avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa redeschid un dosar in care mi s-a respins ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa redeschid un dosar in care mi s-a respins cererea pe motiv de lipsa calitate procesuala?si ce treb sa fac?

am facut o actiune in instanta in care solicit recuperarea vechimii in munca. mama mea a pierdut cartea de munca in urma inundatiilor din 2005 . A mers la soc. unde a lucrat timp de 20 de ani dar respectiva soc a fost lichidata. soc. este de pe vremea lui Ceausescu. arhiva a fost mutata intr-o localitate, alta decit cea unde se afla soc. A mers apoi la lichidatorul soc. dar acesta a spus ca el nu mai are nicio legatura ,ca si-a terminat treaba. respectiva arhiva a fost inchisa si momentan nu este nimeni acolo. actiune a fost indreptata impotriva lichidatorului dar cererea a fost respinsa pe motiv ca acesta nu are calitate procesuala. ce putem sa mai facem in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 6 Decembrie 2011
Ati incercat la Arhivele Nationale ? ..
da, dar nu are arhiva soc respective. ca altfel ar fi fost simplu
Si la locul unde a fost mutata arhiva acelei societati , s-a mers? .. nu a reusit sa ia nicio informatie cu privire la acel imobil sau ce s-a intamplat cu acea arhiva ?
persoana respectiva care lucra la arhiva a iesit la pensie si nu a mai fost angatata o alta persoana. deci arhiva este inchisa si nu are nimeni acces. de aceia am facut aceasta actiune in instanta.
Atunci actiunea o faceti impotriva fostului angajator .. cineva trebuie sa preia acea arhiva si , eventual, s-o predea Arhivelor Nationale ... cel care a iesit la pensie cui i-a predat aceasta gestiune?

Alte discuții în legătură

Adeverinta recunoastere grupa 2 de munca LefterCatalina LefterCatalina Buna ziua! Tatal meu a lucrat la o societate care s-a desfiintat. societatea a fost data initial unui lichidator, mai apoi s-a desfiintat. Arhiva nu se mai ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj incompleta MihaelaVlad10 MihaelaVlad10 o persoana a lucrat la o societate timp de doi ani, apoi a lucrat la o alta societate care l-a trimis in somaj. la a doua societate nu are un an complet, asa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit necesara la dosar pensionare Mioara59 Mioara59 Am nevoie de o adeverinta salariala ptr. perioada 1991-2002, de la SC MEGA SA. Cand am vrut sa solicit aceasta adeverinta, mi s-a spus ca fostul angajator, ... (vezi toată discuția)