avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa redeschid un dosar in care mi s-a respins ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa redeschid un dosar in care mi s-a respins cererea pe motiv de lipsa calitate procesuala?si ce treb sa fac?

am facut o actiune in instanta in care solicit recuperarea vechimii in munca. mama mea a pierdut cartea de munca in urma inundatiilor din 2005 . A mers la soc. unde a lucrat timp de 20 de ani dar respectiva soc a fost lichidata. soc. este de pe vremea lui Ceausescu. arhiva a fost mutata intr-o localitate, alta decit cea unde se afla soc. A mers apoi la lichidatorul soc. dar acesta a spus ca el nu mai are nicio legatura ,ca si-a terminat treaba. respectiva arhiva a fost inchisa si momentan nu este nimeni acolo. actiune a fost indreptata impotriva lichidatorului dar cererea a fost respinsa pe motiv ca acesta nu are calitate procesuala. ce putem sa mai facem in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 6 Decembrie 2011
In acest caz, solicitati ajutorul institutiilor din acea localitate sau de la nivel de judet ...
nu o sa va vina sa credeti dar am fost contactati de o persoana care ne-a dat un nr. de telefon al custodelui arhivei . am luat legatura cu acest custode si ne-a promis ca o sa ne ajute. sper sa se tina de cuvint. multumesc oricum ptr. sfaturi. sa stiti insa ca nici o institutie nu are habar de nimic. nici macar ministerul muncii .
Posibil sa fie asa cum sustineti dvs despre Ministerul respectiv, insa gestionarea arhivelor nu intra in sarcina sa ... Constatarea contraventiilor prevazute de Legea nr.16/1996 si aplicarea sanctiunilor se fac de catre imputernicitii Arhivelor Nationale si, dupa caz, ai directiilor judetene ale Arhivelor Nationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta recunoastere grupa 2 de munca LefterCatalina LefterCatalina Buna ziua! Tatal meu a lucrat la o societate care s-a desfiintat. societatea a fost data initial unui lichidator, mai apoi s-a desfiintat. Arhiva nu se mai ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj incompleta MihaelaVlad10 MihaelaVlad10 o persoana a lucrat la o societate timp de doi ani, apoi a lucrat la o alta societate care l-a trimis in somaj. la a doua societate nu are un an complet, asa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit necesara la dosar pensionare Mioara59 Mioara59 Am nevoie de o adeverinta salariala ptr. perioada 1991-2002, de la SC MEGA SA. Cand am vrut sa solicit aceasta adeverinta, mi s-a spus ca fostul angajator, ... (vezi toată discuția)