am facut o actiune in instanta in care solicit recuperarea vechimii in munca. mama mea a pierdut cartea de munca in urma inundatiilor din 2005 . A mers la soc. unde a lucrat timp de 20 de ani dar respectiva soc a fost lichidata. soc. este de pe vremea lui Ceausescu. arhiva a fost mutata intr-o localitate, alta decit cea unde se afla soc. A mers apoi la lichidatorul soc. dar acesta a spus ca el nu mai are nicio legatura ,ca si-a terminat treaba. respectiva arhiva a fost inchisa si momentan nu este nimeni acolo. actiune a fost indreptata impotriva lichidatorului dar cererea a fost respinsa pe motiv ca acesta nu are calitate procesuala. ce putem sa mai facem in situatia de fata?
am crezut ca prin lichidatorul soc. putem redeschide acea arhiva. am inteles ca aceste documente se pastreaza pe o perioada de 50 de ani. lichidatorul nu este si custodele arhivei?
persoana care a iesit la pensie nu a predat la nimeni nimic si ne-a spus ca el nu mai are momentan nici o legatura cu aceasta arhiva. stiu ca pare incredibil dar ne chinuim de vreo 2 ani sa obtinem aceasta adeverinta si nu am reusit. am fost si la tribunalul sindic si cei de acolo ne-au spus sa mergem la lichidator ...si tot asa..
De fapt, intre societatea respectiva si lichidator trebuia sa se încheie un contract de custodie ... iar dupa lichidarea societatii, acesta preda arhiva la Arhivele Nationale.
momentan aceasta arhiva este in loc. Odobesti ,jud. Vrancea si nu este nimeni acolo. persoana care a lucrat acolo ne-a spus sa o lasam in pace ptr. ca nu ne poate ajuta cu nimic. aceasta persoana ,am inteles de la ceilalti angajati ai aceleeaiasi fabrici ,a pretins sume de bani destul de consistente ptr. a elibera adeverinte pentru animite sporuri. fabrica respectiva era din jud. Vrancea, era o fabrica de cherestea.