avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz in cazul demisiei

Buna ziua , ma confrunt cu o problema si am decis sa apelez la dumneavoastra.Sotul meu lucreaza la o societate ca economist (conform contract de munca si completare carte de munca pana la sfarsitul anului 2010).In contractul de munca perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile lucratoare. De curand a demisionat si i se spune ca trebuie sa stea in preaviz 30 zile din cauza faptului ca in 2006 a semnat o decizie prin care este numit sef de service( decizia este la nivel intern, neinregistrata la itm, fiindu-le lor necesara pentru implementarea ISO).Precizez ca alt act aditional de modificare a functiei nu exista, iar pentru perioada de preaviz nici atat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 9 Septembrie 2012
In calitate de PFA nu aveti cum sa aveti perioada de proba .... acestea sunt inserate , in general, in contractele de munca ..

Contractul nu devine nul daca o clauza contravine prevederilor legale... acea clauza trebuie sa fie anulata si inlocuita cu o clauza care sa fie in concrdanta cu legea ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz la cim inainte de 01.05.2011 beatrice culda beatrice culda In final s-a ajuns la o concluzie privind modificarea/nemodificare preavizului la contractele de munca incheiate inainte de 01.05.2011 ? Un angajat care ... (vezi toată discuția)
Preaviz neacceptat papillon papillon Va rog sa-mi spuneti care este termenul de preaviz pt Director Comercial? In cazul in care conducerea nu accepta previzul ce pot sa fac? Multumesc! (vezi toată discuția)
Demisia madalinamadutza madalinamadutza buna seara! sunt angajata in functia de farmacist diriginte si vreau sa mi depun demisia din mai multe motive pe care patronii mei(ei nefiind de profesie) le ... (vezi toată discuția)