avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ceilalti doi copii (tripleti)?

Buna ziua.
In 12.10.2006 sotia mea a nascut 3 fete (tripleti) si cf. OUG 148 a primit o singura indemnizatie de crestere a copilului (600 RON) pana in 01.09.2008 cand a revenit la serviciu..
Intrebarile me sunt:
1. Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ceilalti 2 copii, avand in vedere si decizia nr. 26 din 14.11.2001 a Inaltei Curti de Casatie si Justuitie ? (bineinteles prin hotararea unei instante, cf. comunicatului emis de ministerul muncii)
2. Nu exista nici un termen de prescriptie pentru acele drepturi ? (ce lege reglementeaza prescriptiile in acest domeniu ?)
3. Daca dau in judecata agentia judeteana de prestatii sociale si solicit calcularea indemnizatiei si pentru ceilalti 2 copii este corect ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adboi , utilizator 23:52, 10 Iunie 2013
IonPopescu-B a scris:

Buna ziua.
AvocatNet,prin autoarea amintita in articolul de mai sus,nu a lamurit situatia.
Primaria refuza primirea de cereri,daca a fost depasita varsta de 2 (3)ani,iar AJPPS solicita o hotarare judecatoreasca definitiva.Aceast lucru inseamna ca decizia AJPPS sa fi fost atacata l a 30 de zile de la emitere?
Eu nu puteam ataca acea decizie,in 30 de zile,deoarece decizia se referea,in cazul gemenilor mei,doar la unul dintre copiii,pentru cel de al doilea nu a fost emisa nicio decizie. Acestea au fost aflate de la cele doua entitati,primarie,respectiv AJPPS.
Hotararea ICCJ este valabila pentru primii trei copiii nascuti in perioada amintita.
D-l Tudor Valeriu si d-na Gabriela Pintea ne pot lamuri in privinta pasilor ?
O zi buna !


Da, si care este problema? In acea materie, despre O.U.G.nr.148 parca, instanta suprema a statuat ca indemnizatia respectiva trebuie acordata pentru cei trei copiii gemelari. Aici este vorba de respectarea unei jurispudente si aplicarea unitara a acesteia la toate instantele de judecata!
Din discutiile purtate pe la TV am inteles ca trebuie sa dati in judecata Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.
Da dar am vorbit cu un jurist si mia zis ca daca nu sa facut atunci in termen de 30 de zile (in cazul meu in 2006) nu se mai poate, nu stie nimeni nimic concret!
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
vektor, utilizator
1. Cred ca juristul acela nu a inteles.
2. Dvs. vorbiti cu un avocat si dat in judecata AJPS in baza deciziei ICCJ.
3. Nu vi se poate intampla nimic mai rau decat este acum.
Caz concret:
1. Copii (tripleti) nascuti in 12.10.2006
2. Primit indemnizatie de crestere a copilului pana pe 01.09.2008
3. In 02 decembrie 2011 facut cerere la AJPS pentru calcularea indemniztiei si pentru ceilalti doi copii, in baza OUG 148/2005, legea 239/2009 si decizia ICCJ 26 din 14.11.20111 (acum in asteptarea unui raspuns de AJPS. Raspuns probabil nefavorabil)
4. Daca dau in judecata AJPS, instanta imi poate respinge cererea invocand ca au trecut mai mult de 3 ani (termenul general de prescriptie) decand sotia a fost in concediu de crestere copil ?
Va rog daca se poate un raspuns argumentat.
Cu deosebit respect, Popa Ioan

Alte discuții în legătură

Indemnizatia retroactiva pentru gemeni tranulea tranulea dupa doua saptamani de alergat la directia copilului , la I.T.M. , de abia astazi mi s-a spus ca nu se poate face nimic pentru cei care vor indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)
Un alt proces pentru indemnizatie ccc pentru sarcina gemelara SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Ma numesc Juravete Lacramioara, si la data de 21.11.2006, am nascut 2 fetite gemene cu handicap; In baza dosarului depus la Primaria Timisoara, am primit ... (vezi toată discuția)