avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ceilalti doi copii (tripleti)?

Buna ziua.
In 12.10.2006 sotia mea a nascut 3 fete (tripleti) si cf. OUG 148 a primit o singura indemnizatie de crestere a copilului (600 RON) pana in 01.09.2008 cand a revenit la serviciu..
Intrebarile me sunt:
1. Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ceilalti 2 copii, avand in vedere si decizia nr. 26 din 14.11.2001 a Inaltei Curti de Casatie si Justuitie ? (bineinteles prin hotararea unei instante, cf. comunicatului emis de ministerul muncii)
2. Nu exista nici un termen de prescriptie pentru acele drepturi ? (ce lege reglementeaza prescriptiile in acest domeniu ?)
3. Daca dau in judecata agentia judeteana de prestatii sociale si solicit calcularea indemnizatiei si pentru ceilalti 2 copii este corect ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adboi , utilizator 23:52, 10 Iunie 2013
Eu inteleg ca dvs. ati facut deja cereri in baza unei Decizii care inca nu a fost publicata in Monitorul Oficial? Cred ca inteleg bine.

Potrivit art. 330^7, alin. (4) Cod procedura civila, deciziile pronuntate in recursuri in interesul legii sunt obligatorii pentru instantele judecatoresti de la data publicarii lor in Monitorul Oficial. Dupa publicarea Deciziei nr. 26/2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in Monitorul Oficial si in masura in care voi aprecia ca inteleg corect si complet situatia, voi incerca sa va dau un raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua.
Intelegeti si faptul ca,neantemeiat,a fost lansata o informatie incompleta.
Realizatoarea Avocatnet a procedat ziaristic,evaziv.
Asteptam un raspuns pertinent,cu explicatii clare,daca este posibil.
Va multumim !
O zi buna !
Da, dar numai in instanta.
Am scris deja un comment la articolul initial :"Pentru cei care solicita retroactiv obtinerea indemnizatiei de crestere a celui de-al doilea copil nascut in perioada 1 ian 2006 - 31 dec 2008 singura posibilitate este actiunea in instanta (vezi comunicat de presa ministerul muncii din data 19 noi 2011). Domnisoara Luminita Gheorghe (cea care a publicat art) ne pune pe drumuri degeaba, cei de la protectia sociala nu au dreptul legal sa acorde indemnizatii la copii mai mari de 3 ani (pt cei cu handicap) si la copii mai mari de 2 ani pentru ceilalti.
Atasez si linkul pentru comunicatul de presa al MMFP : [ link extern ] ... .
VA doresc succes in instanta."

Astazi am primit raspuns de la AJPS. Raspunsul lor este comunicatul de presa al Ministerului Muncii ([ link extern ] .
In acest caz pot da in judecata AJPS pentru plata retroactiva a indemnizatiei ? (Precizez ca am tripleti nascuti in octombrie 2006.) Nu este prea tarziu sa dau in judecata AJPS ? Pot pierde procesul deoarece a trecut termenul general de prescriptie de 3 ani ?
AJPS nu se poate prevala de un comunicat al Ministerului Muncii dat intr-o conferinta de presa sau orice altceva. Aceasta institutie din teritoriu avea obligatia sa va raspunda asa cum este prevazut in O.G. nr.27/2002! Se va face un calcul si vi se va da din urma pe ulimii 3 ani de la data introducerii actiunii! Se va lua in considerare perioada de prescriptie a dreptului!

Alte discuții în legătură

Indemnizatia retroactiva pentru gemeni tranulea tranulea dupa doua saptamani de alergat la directia copilului , la I.T.M. , de abia astazi mi s-a spus ca nu se poate face nimic pentru cei care vor indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)
Un alt proces pentru indemnizatie ccc pentru sarcina gemelara SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Ma numesc Juravete Lacramioara, si la data de 21.11.2006, am nascut 2 fetite gemene cu handicap; In baza dosarului depus la Primaria Timisoara, am primit ... (vezi toată discuția)