avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ceilalti doi copii (tripleti)?

Buna ziua.
In 12.10.2006 sotia mea a nascut 3 fete (tripleti) si cf. OUG 148 a primit o singura indemnizatie de crestere a copilului (600 RON) pana in 01.09.2008 cand a revenit la serviciu..
Intrebarile me sunt:
1. Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ceilalti 2 copii, avand in vedere si decizia nr. 26 din 14.11.2001 a Inaltei Curti de Casatie si Justuitie ? (bineinteles prin hotararea unei instante, cf. comunicatului emis de ministerul muncii)
2. Nu exista nici un termen de prescriptie pentru acele drepturi ? (ce lege reglementeaza prescriptiile in acest domeniu ?)
3. Daca dau in judecata agentia judeteana de prestatii sociale si solicit calcularea indemnizatiei si pentru ceilalti 2 copii este corect ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adboi , utilizator 23:52, 10 Iunie 2013
Buna ziua,

Am sunat azi la AJPS Bucuresti si mi-au spus ca trebuie sa dau statul in judecata. As avea nevoie de un avocat? Dvs. ma puteti ajuta? Putem sa vorbim in privat pt. mai multe detalii? Multumesc mult. Cu stima, NB
Am uitat sa precizez detaliile: gemeni nascuti pe 02.02.2008
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
ContSters239806, utilizator
Eu sunt din cluj si am gemenii nascuti in 2006 si in ianuarie am deschis actiune in instanta si actiunea mea a fost admisa (adica am castigat) ajps Cluj fiind obligata sa-mi plateasca retroactiv indemnizatia. Dar ajps a inaintat recurs, orice institutie bugetara e "obligata' sa inainteze recurs pt orice cauza pierduta pt a obtine o hotarare jud definitiva . Recursul se va judeca in 27.09.2012 si voi sti decizia instantei in 28.09-01.10.2012. Daca va intereseaza o sa va tin la curent. Sper sa am castig de cauza si aici.

Eu am platit avocat si aceasta a facut tot incepand de la cererea initiala catre ajps si, dupa refuzul acestora , actiunea in instanta in contecios administrativ.

Daca sunteti interesate va pot da nr de dosar , iar avocatii dvs pot sa vada modul de actiune.
Si in cazul meu cei de la ajps au motivat in instanta prescriptia de 3 ani.Daca doriti pot sa va trimit pe mail o copie a cererii si raspunsului favorabil al instantei.

Claudia




Buna Claudia, Felicitari pentru prima actiune pe care ati castigat-o, si noi (noi si cele doua gemene nascute in 2007) suntem aproape de a afla prima sentinta. Speram sa fie una pozitiva, daca nu castigam s-ar putea sa te rugam sa ne ajuti daca poti. Si noi avem avocat dar aici la buc lucrurile se misca mai greu.
Iti multumesc pentru mesajul de mai sus si succes in instanta in continuare.

Radu
Multumesc
cred ca pe saptamana viitoare o sa stiu rezultatul, sper ca favorabil..
o sa ajut pe toata lumea care are nevoie de informatii , chiar mi-as dori sa castiigam cat mai multi pt a ''da peste nas" celor care au dat o lege care considera ca doi copii gemeni "valoreaza" cat un singur copil.
Buna Claudia,

Cererea initiala catre AJPS prin care ai cerut plata retroactiva, a fost urmata de o decizie privind un refuz a lor sau ai primit doar o adresa in acest sens?

Ne poti spune cum suna actiunea introductiva de instanta?
Ms.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia retroactiva pentru gemeni tranulea tranulea dupa doua saptamani de alergat la directia copilului , la I.T.M. , de abia astazi mi s-a spus ca nu se poate face nimic pentru cei care vor indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)
Un alt proces pentru indemnizatie ccc pentru sarcina gemelara SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Ma numesc Juravete Lacramioara, si la data de 21.11.2006, am nascut 2 fetite gemene cu handicap; In baza dosarului depus la Primaria Timisoara, am primit ... (vezi toată discuția)