avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general am gresit!va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

am gresit!va rog ajutati-ma!

Din vina mea, nu am inregistrat cateva bonuri fiscale emise de casa de marcat.Bonurile sunt din februarie, aprilie si iunie.Ce ma fac?Se modifica vanzarile, impozitul pe profir, tva-ul..Cum pot sa corectez?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 11:58, 13 Octombrie 2008
emilia73 a scris:

Iar cand fac plata penalitatilor ce scriu in foaia de varsamant?Bugetul statului?

(in cazul in care nu au fost platite la timpul lor, obligatiile (**) se vor plati
in conturi distincte si nu in conturile unice)
Vezi majorarile la TVA unde scrie obligatia de plata pct 27 ca exemplu.
multumesc ghola.Dar in nota explicativa ce trebuie sa scriu?Bonurile le inregistrez pe toate odata in data de 1 sau 30 a lunii?
Nu sunt contabila, dar eu as ace o nota contabila de rectificare - adica tot cu storno - si ca explicatie "storno si nr. doc./data". Pt. penalizari si majorari, as lua o isa rol de la finante ... numai asa poti sa vezi ce si cum - daca nu, pana iti vine hartia de majorari, trece o eternitate!

Acum cel mai bine si mai bine ar fi sa vezi un expert contabil - cuvantul (si semnatura) contabilului e sfant!
Va sugerez ca aceste erori constatate de dvs. sa fie aduse in scris la cunostinta administratorului firmei pe baza de referat care va fi aprobat de catre acesta, astfel incat decizia corectarii sa ii apartina in totalitate.
Deficientele constatate de dvs. se pot corecta prin refacerea evidentei contabile propriu-zise .
Diferentele suplimentare de plata sau cele in minus, se declara din punct de vedere fiscal prin declaratia cod 710 intocmita si depusa pentru pentru fiecare termen de plata la care s-ar fi datorat sau nu suma corecta.

Pentru diferentele suplimentare de plata firma dvs. va datora dobanzi si penalitati de intirziere calculate automat prin fisa sintetica pe platitor din evidenta organului fiscal teritorial, dupa operarea declaratiei nr. 710.

Declaratia rectificativa se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de organul fiscal teritorial sau preluat de pe site Ministerului Finantelor Publice, portal A.N.A.F.

Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru corectarea impozitelor/taxelor declarate la bugetul de stat, stabilite de catre platitori prin autoimpunere sau cu regim de retinere la sursa, precum si a contributiilor sociale datorate de angajatori si retinute de catre acestia de la asigurati.

Din punct de vedere al T.V.A., diferentele se inregistreza prin conturile 4426 si 4427 (dupa caz) si se evidentiaza in jurnalul de cumparari/vanzari astfel incat sa fie preluate in decontul de T.V.A. la randul de regularizari in luna in care a avut loc corectia. Pentru diferentele suplimentare de plata calculul dobanzilor si penalitatilor de intirziere se poate face de dvs. din proprie initiativa sau de organul de inspectie fiscala cu ocazia unui eventual control.
Mult succes !
multumesc mult ghola.
Am incercat sa fac declaratia 710, dar m=am impotmolit.In acele 4 casute din declaratie, nu resusec sa scriu suma care ramane de plata in urma diferentei dintre impozitul pe profit declarat initial si cel cel real de acum.Scriu suma datorata initial si automat se completeaza cu aceasta suma si randul 3 cu de plata...daca scriu in randul 4 cu de recuperat/de plata, nu=mi ia suma...unde gresesc?Cum sa completez?

Si spuneti=mi, va rog ce scriu in nota explicativa?O atasez la registrul de casa in ziua in care inregistrez aceste bonuri omise?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2008
emilia73, utilizator

Alte discuții în legătură

2 rectificative la aceeasi declaratie, se poate? deacroxana deacroxana Pe luna martie 2010 am facut rectificativa la declaratia 390, in sensul ca a trebuit sa mai adaug un furnizor in declaratie, deoarece eu am trecut toata suma ... (vezi toată discuția)
Rectificative confidus confidus Buna ziua! Imi puteti spune va rog, daca exista vreun act legal , care reglementeaza la modul general dreptul de a depune declaratii rectificative sau, ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)