avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general am gresit!va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

am gresit!va rog ajutati-ma!

Din vina mea, nu am inregistrat cateva bonuri fiscale emise de casa de marcat.Bonurile sunt din februarie, aprilie si iunie.Ce ma fac?Se modifica vanzarile, impozitul pe profir, tva-ul..Cum pot sa corectez?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 11:58, 13 Octombrie 2008
Emilia nu am acasa programul ca sa pot sa-ti raspund punctual dar vezi :

Completarea formularului se face astfel:
4.1. Date privind declaraţia rectificată
Tipul declaraţiei:
Se bifează căsuţa corespunzătoare tipului de declaraţie care se rectifică.
Perioada la care se referă:
Nume lună - se înscrie cu majuscule numele lunii la care se referă obligaţia sau numele ultimei luni a perioadei de raportare, trimestru, semestru sau an, după caz (de exemplu: IUNIE).
Nr. lună - se înscrie cu cifre arabe numărul lunii la care se referă obligaţia sau numărul ultimei luni a perioadei de raportare, trimestru, semestru sau an, după caz (de exemplu: 06 pentru luna iunie sau 06 pentru trimestrul 2).
Anul la care se referă declaraţia de impozite şi taxe care se rectifică se înscrie cu cifre arabe, cu 4 caractere (de exemplu: 2008).
4.2. Date de identificare ale plătitorului
Cod de identificare fiscală - se înscrie codul de identificare fiscală atribuit plătitorului de impozite şi taxe. În prima căsuţă se înscrie atributul R, în cazul în care contribuabilul este înregistrat ca plătitor de taxă pe valoarea adăugată.
Adresa - se completează adresa domiciliului fiscal al plătitorului sau adresa sediului subunităţii care are calitatea de plătitor de impozite şi taxe.
Cont bancar - se completează de către plătitorii care au cont bancar, indiferent de tipul contului.
4.3. Date privind obligaţia bugetară
Denumire obligaţie bugetară - se completează denumirea obligaţiei bugetare care se rectifică (de exemplu: impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor, taxa de dezvoltare cuprinsă în tariful energiei electrice şi termice etc.). Se va prelua denumirea exactă a obligaţiei bugetare din nomenclatorul obligaţiilor de plată la bugetul general consolidat, prevăzut în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului finanţelor publice
Col. Suma iniţială:
Rd. 1-4 se completează după caz, înscriindu-se suma care s-a completat eronat în declaraţia care se rectifică.
Col. Suma corectată:
Rd. 1-4 se completează după caz, înscriindu-se suma corectă a obligaţiei bugetare, datorată în perioada la care se referă declaraţia corectată.

In nota explicativa expui motivele :
- s-a omis inregistrarea;
- nu au fost predate la timp documentele primare pentru inregistrare in contabilitate;
- la un control al documentelor s-a constata neinregistrarea urmatoarelor .....pentru perioada......
etc.

Aceasta poti s-o atasezi la notele contabile sau la cartea mare etc.
Mult succes ! :wave:
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2008
ContSters42967, utilizator
Iar pe viitor, nu mai inchide jurnalul de vanzari pana nu te punctezi cu raportul fiscal lunar.daca faceai acest mic punctaj nu greseai.
davideg a scris:

Iar pe viitor, nu mai inchide jurnalul de vanzari pana nu te punctezi cu raportul fiscal lunar.daca faceai acest mic punctaj nu greseai.

Las-o poate este la inceput. Toti am fost incepatori si am facut greseli. Bine ca nu au constatat cei de la Garda Financiara sau .....
Este adevarat!Din greseli se invata...Eu i-am dat totodata si un sfat, nu?
multumesc foarte mult, ghola!

Alte discuții în legătură

2 rectificative la aceeasi declaratie, se poate? deacroxana deacroxana Pe luna martie 2010 am facut rectificativa la declaratia 390, in sensul ca a trebuit sa mai adaug un furnizor in declaratie, deoarece eu am trecut toata suma ... (vezi toată discuția)
Rectificative confidus confidus Buna ziua! Imi puteti spune va rog, daca exista vreun act legal , care reglementeaza la modul general dreptul de a depune declaratii rectificative sau, ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)