Buna ziua, sunt in anul 4 la Drept si as dori sa aflu care sunt posibilitatile pentru a deveni procuror.Mi-a spus cineva ca a terminat un curs sau ceva in Bucuresti si acum cica e procuror.Se poate?
Stimate domnule Gavril, poate ati lipsit dumneavoastra de la orele de literatura pentru ca ati interpretat gresit intrebarea mea. Nu am nici o indoiala in privinta carierei, am pus aceasta intrebare ca sa primesc informatii exacte, nu ceea ce stiu deja. Oricum multumesc pentru informatii dar m am lamuriit deja.
te lamureai de la inceput daca intai cautai si ulterior, daca aveai nelamuriri, intrebai colegii.
se presupune ca esti un viitor profesionist si NU un om simplu care are tangenta cand si cand cu sfera juridica.
nu am scris nici unul dintre mesaje din rautate ci din dorinta de a te face constient de 2 lucruri:
1. o meserie o alegi dupa ce strangi suficiente informatii despre ea pt. a vede daca iti va place si daca crezi ca poti deveni competent sa o exerciti. (asa mi se pune si mie pata sa devin inginer electronist. dupa ce mi s-a pus pata incep sa intreb in stanga si in drepta cum pot face asta. complet gresit modul asta de abordare).
2. in evolutia ta profesionala, dar mai ales in faza de inceput, vei avea parte de nenumarate necunoscute. bine e sa incerci sa ti le elucidezi singur. rari sunt cei ce te ajuta si nu cer nimic in schimb. si chiar si acestia se plistisesc sa tot dea aceleiasi persoane. ca sa fii descurcaret trebuie sa inveti cum sa faci asta. practic, trebuie sa inveti sa depinzi cat mai putin de ajutorul celorlalti.
(decat sa-i dai unui om un peste in fiecare zi mai bine iei o undita si-l inveti cum sa prinda. o sa fie mai bine pt. amandoi)
In aceasta privinta sunt absolut deacord cu dvs. si o spun si din experienta, dar din nou va spun am cautat de nenumarate ori si am citit si legile privind statutul de magistrat, dar ori de cate ori discutam cu un procuror sau cu altineva mi se dadea, si in continuare mi se da , alte informatii decat in lege,ceea ce nu corespund.... cica" in practica e altfel". Dar vedeti dvs. daca nu scriam ca sunt la drept, nu am fi avut aceasta discutie si probabil ca mi ati fi dat mai multe informatii de la inceput.Nu prea inteleg aceasta abordare.Daca are vreo importanta tocmai de aceea am venit la drept ca m am gandit (initial) ca o sa pot sa schimb aceasta abordare si o sa pot sa ofer fara sa vreau ceva.....da, sunt la inceput.
Hop si eu, aproape fara legatura cu subiectul, dar: "nu vreau sa fiu un avocat care apara pe oricine ii apare in cale..." are o rezonanta neplacuta. "Oricine" nu are dreptul la aparare / reprezentare? Unde este obiectivitatea de care trebuie sa dea dovada profesionistii?
Avocatul are mai multa "libertate de miscare", nu "raspunde" zi de zi in fatza unui sef, nu e obligat sa "realizeze o norma", nu prea e obligat sa execute... comenzi... publice!
In practica este putin altfel si, uneori, urat...
In rest, mult succes va doresc si spor la invatat.
Nu vreau sa fiu rea, insa e munca grea pana reusesti sa ajungi "avocat care apara pe oricine", iar cei care lucreaza in domeniu probabil iti pot confirma cate sacrificii au facut si cati ani le-a luat sa ajunga unde sunt acum.
E adevarat ca persista in sistem o anumita dezinformare, dar asta este pentru ca nu cauti unde trebuie. S-au schimbat multe, probabil, de cand procurorii vechi si-au inceput activitatea, si probabil nici nu au timp sa se intereseze asa, de placere, ce etape mai trebuie sa se parcurga pentru a accede la aceasta profesie.
Curs inm
zetea ovidiu
buna ziua.in ce localitate se pot face cursurile INM pentru procurori?exista si altele inafara de Bucuresti?cat timp dureaza?se pot incepe inainte de a termina ... (vezi toată discuția)
Procurori
ContSters148828
sunt elev in cls a XII-a in Baia Mare si imi doresc sa ajung procuror.In Baia Mare nu exista \"drept\" la o universitate de stat, doar la particular, ... (vezi toată discuția)