avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cum devin procuror?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cum devin procuror?

Buna ziua, sunt in anul 4 la Drept si as dori sa aflu care sunt posibilitatile pentru a deveni procuror.Mi-a spus cineva ca a terminat un curs sau ceva in Bucuresti si acum cica e procuror.Se poate?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danielmunteanu , utilizator 16:54, 30 Decembrie 2011
Teoria, ca teroria, practica inca ne omoara :)
Foarte multi tinerii sunt foarte bine pregatiti din punct de vedere teoretic, dar dupa finalizarea studiilor realizeaza ca nu stiu sa faca absolut nimic practic. Sistemul educativ romanesc, spre deosebire de cel francez, nu prespune si o formare practica.
Deci, nu ar trebui sa ne miram cand terminam facultatea de drept si nu stim sa concepem o actiune sau sa redactam o hotarare.Toti am trecut prin asta si ne-am descurcat, mai ales ca pe vremea unora dintre noi nu existau nici culegeri de actiuni, nici calculatoare sa dai copy/paste la hotarari, nici abonamente la programe legislative electronice.
Asadar, daca vrem sa supravietuim in justitie, trebuie sa spunem ca ei si sa facem ca noi, caci doar o pregatire teoretica temeinica e baza unei practici juridice sanatoase.
Invata cat mai mult, citeste cat mai mult, retine cat mai mult. Fa corelatii, pune-ti intrebari, antreneaza-ti neuronii. Nu neglija materii precum logica, psihologia, sociologia. Incearca ca realizezi de pe acum ca de hotararea ta, ca magistrat, va depinde soarta unui om.
Prin avocat care apara oricine ii apare in cale am inteles faptul ca din pacate,de cele mai multe ori, avocatii nu selecteaza clientii lor,(mai ales daca sunt la inceput),ceea ce mi se pare gresit din punct de vedere etic, consider ca totusi ar trebui sa existe anumite limite, deci nu mi se pare ca ar fi "munca grea" pana acolo....desigur sunt si exceptii.:D Daca am jignit pe cineva, imi cer scuze, dar din pacate din acest punct de vedere stiu mai mult decat s ar parea, tot din propria experienta.In rest va multumesc mult mesajele,in special Dl-i Elis....
Cum ai gasit acest forum?..pe google?...daca te-a dus mintea sa cauti acest forum, sa tastezi adresa forumului, cum de nu te-a dus mintea sa dai un search pe google "cum devinprocuror?"...iti apareau zeci de trimiteri la Inm, la Csm, la statutul magistratului si chiar la acest forum unde s-a discutat problema asta de nu stiu cate ori...logica ne omoara...cand ai sa devii procuror, sa-mi lasi un mesaj aici..sunt curioasa la ce parchet vei fi:) bafta!
si inca ceva...mentalitatea asta"nu apar pe orice" e putin securista.imi cer scuze daca acest cuvant e dur. n-am gasit un sinonim ceva mai dulce. oricine are dreptul la aparare. vinovat sau nu, acel om poate beneficia de niste circumstante atenuante pe care tu le-ai eliminat din prima. daca vrei sa fi procuror, mai gandeste-te la oamenii care vor intra pe mana ta si care, vinovati sau nu, au dreptul la un proces echitabil. numai bine!
Oameni buni???lasati pietrele....Nu va mai judecati asa unii pe altii...am spus si o repet, e loc pentru toata lumea!
Fiecare este liber sa aleaga ce drum doreste sa aleaga..unii sunt mai comozi ca altii..dar repet, toti suntem liberi sa alegem.

m-a deranjat tonul aprins al replicilor...pai, unde-i demnitatea despre care vorbim cu totii...practicieni ai dreptului...?

haideti sa avem pretentii!!incepand chiar cu modul in care intelegem sa ne tratam colegii ( actuali sau potentiali).

si sa va mai spun un lucru:eu am facut si o facultate de jurnalism si stiintele comunicarii si am avut un profesor extraordinar.. ca era atat de bine pregatit incat ...nu puteai decat sa te inchini in fata lui..si il ascultam ..ca dumnezeieste stia sa vorbeasca...

la primul curs ne-a spus ca nu-l deranjeaza daca vom lipsi...ne va da nota de trecere, si note putin mai mari la fete frumosase ca, de, cu natura nu te pui... ( il avusese profesor pe Vianu..de la el vine vorba)

si salile erau arhipline!!!!

el ne-a spus asa:

daca simti nevoia sa pui cea mai stupida intrebare, e mai bine sa o pui..ca nu se stie niciodata..ce advaruri ti se vor dezvalui...

si iata, draga potential coleg, cum simpla ta intrebare, ti-a aratat lumea..profesionala in care vrei sa intri....

nu conteaza profesia..ci calitatea celor care o exercita...
poate ai sa devii un procuror celebru..sa nu uiti reactiile oamenilor...oamenii sunt imprevizibili.
succes ...si nu ezita sa pui intrebari...intotdeauna te va ajuta, intr-un fel sau altul...

Noapte buna..ca altfel devine..buna dimineata!
av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Curs inm zetea ovidiu zetea ovidiu buna ziua.in ce localitate se pot face cursurile INM pentru procurori?exista si altele inafara de Bucuresti?cat timp dureaza?se pot incepe inainte de a termina ... (vezi toată discuția)
Procurori ContSters148828 ContSters148828 sunt elev in cls a XII-a in Baia Mare si imi doresc sa ajung procuror.In Baia Mare nu exista \"drept\" la o universitate de stat, doar la particular, ... (vezi toată discuția)
Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)