avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cum devin procuror?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cum devin procuror?

Buna ziua, sunt in anul 4 la Drept si as dori sa aflu care sunt posibilitatile pentru a deveni procuror.Mi-a spus cineva ca a terminat un curs sau ceva in Bucuresti si acum cica e procuror.Se poate?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danielmunteanu , utilizator 16:54, 30 Decembrie 2011
Doamna avocat, cand erati in anul 4, stiati ce trebuie sa faceti sa deveniti avocat, procuror sau judecator?....care sunt adevarurile absolute ce i-au fost dezvaluite acelui utilizator?..vorbe mari, citate din clasici...esenta e alta..omu' e in anu' 4 si nu stie ce trebuie sa faca sa devina procuror!!!..ce e asa greu de inteles?!..nu ma cert cu acea persoana, nu o judec, doar ma minunez....nu e vorba de comodiatate, e doar slab pregatit. daca era bine pregatit, avea aceste informatii...de unde?..va spun eu: din tratatele de procedura civila.
multumesc
Eu nu doresc sa intru in polemica...cand eram anul 4 lucram deja...este adevarat ..fara a fi remunerata...
daca toti am fi egali, identici....etc....nu ar mai fi nici o placere pe lumea asta...si ne-am plictisi teribil..
da, stiam ca vreau sa fac avocatura si stiam deja cam cu ...ce se mananca..dar nu aveam nota 10 pe linie...
am spus, e o chestiune de optiune...

va deranjeaza ca cineva isi spune pararea???sper, ca nu...
vroiam doar sa lasati omul ..sa-si faca alegerile..
printre altele, forumul asta este gandit pentru a ajuta...atat...nu pentru a judeca, pre-judeca...sau am inteles gresit?

cred in colegialitate...si toleranta..si liberatatea de optiune..cu ce va ajuta ca l-ati...facut praf?/..si asa il asteapta atatea provocari..ca tot e anul 4..????
cred ca ar fi trebuit cel putin sa-l incurajati..toti avem nevoie de incurajare, sau nu?

av. Ileana Schwarz

ps. sunt case de avocatura care angajeaza doar oameni care au 10 pe linie..si care habar nu au ..cum devii procuror...sau care angajeaza absolventi de facultate de stat..chiar daca habar nu au ..cu ce se mananca avocatura...
e libertatea de optiune...sa credm macar ca suntem liberi...

si mai spun ceva, generatiile se schimba...sunt stagiari care la ora 18.00 " sparg" usa ca programul s-a terminat..in conditiile in care..imi amintesc..ca eu nu stiam cum sa fac sa intuiesc ..ce mai asteapta maestrul de la mine?/!!!
noile generatii isi cunosc mai bine libertatile...si mai putin responsabilitatile...

dar sa nu judecam si sa ne dorim oameni de calitate in profesie...de pregatit oricum trebuie sa ne pregatim continuu....ca atfel nu putem tine pasul...:D:):sorry:.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
Mada_m : pe acest forum , se adreseaza , in mod liber si neingradit , intrebari de speciliatate . Prin urmare , userul , daca a considerat ca va primi raspunsuri pertinente si utile , a adresat aceasta intrebarea.
Lasati atitudinea agresiva, care transmite mult si adoptati una pozitiva , care sa ajute userul.De ce n-ati dat dvs un raspuns care sa-l lumineze ?
Afirmatii de genul ca n-ar fi pregatita o persoana sunt lipsite de sustinere , de argumente !
mentalitatea asta"nu apar pe orice"

Oameni buni,
nu inteleg (in continuare) de ce va legati de niste lucruri care n au nici o ratiune. Am indraznit sa afirm o parere personala care nu are nici o legatura cu dvs, nici nu contest faptul ca toata lumea are drept la aparare,la un proces echitabil etc.,dar cum ramane cu aflarea adevarului?

Cica m am ars ca procuror?

Cum ramane cu impartialitatea procurorului care nu poate fi indeplinita in cazul in care obiectivul urmaririi penale este trimiterea in judecata iar procurorul se pozitioneaza in rolul partii acuzatoare, dar oricum nu inteleg ce legatura ar avea cu intrebarea mea si mai mult imi spune o persoana care este inregistrata ca utilizator.

Si inca ceva Mada_m, abia am intrat in anul patru si procedura civila se preda in anul patru, dar nu i nimic ca TEORIA e scrisa si in tratatele de procedura penala si daca tu stii asa de bine de ce nu ma lamuresti exact care sunt procedurile pentru a fi procuror, pentru ca de mentionat inm ul puteam si eu din anul 2.

Si iaca daca ma judecati pe mine judecati si procurorii care sunt in functie de 15 ani si inca nu stiu cum devin procurori, pentru ca nici ei nu m au putut lamuri deoarece pur si simplu lamuririle nu corespund cu legea.

In privinta faptului ca nu sunt pregatita se poate, dar sunt pe calea buna avand cei mai buni mentori, si macar mi a ramas demnitatea.

Multumesc acelora care m au sustinut, si stimati domni, doamne, domnisoare mai ocupati va un pic de drept nu mai pierdeti vremea, ca asa nu o sa stiti mai mult:)

Toti 3 la un loc ati facut cea mai slaba pleodoarie pe care am auzit-o vreodata!...nota 10 pe linie (care nu are legatura cu pregatirea)...oamenii de calitate...afirmatia mea referitoare la acest utilizator nu ar fi sustinua de argumenete....toate astea la un loc m-au dat pe spate:))..e slab pregatit pentru ca nu stie cum sa faca sa devina procuror. nu incercati sa ma combateti doar pentru a va testa pledoariile pe mine.sunt neconvingatoare toate, un fel de compuneri trase de par, cu adevarat neargumetate si usor plictisitoare.eu mi-am dat cu parerea, cine e de acord cu mine, bine, cine nu, iara' bine.nu inteleg de ce lungiti discutia. e slab pregatit , ce sa mai stanga- dreapta, iar incercarile voastre timide de a ma face sa-mi retrag cuvintele, nu isi ating scopul. pentru mine acest subiect s-a incheiat. va multumesc!

Alte discuții în legătură

Curs inm zetea ovidiu zetea ovidiu buna ziua.in ce localitate se pot face cursurile INM pentru procurori?exista si altele inafara de Bucuresti?cat timp dureaza?se pot incepe inainte de a termina ... (vezi toată discuția)
Procurori ContSters148828 ContSters148828 sunt elev in cls a XII-a in Baia Mare si imi doresc sa ajung procuror.In Baia Mare nu exista \"drept\" la o universitate de stat, doar la particular, ... (vezi toată discuția)
Calea catre procuror. PBogdan PBogdan Pentru prima oara imi cer scuze ca am deschis acest topic la categoria \"Avocati si admitere in avocatura\" dar nu am gasit alta categorie unde sa ... (vezi toată discuția)