avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara pt studenti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara pt studenti

sunt studenta in anul 2 la FR, la Univ Spiru Haret si as vrea sa stiu daca am sau nu dreptul la pensia alimentara de la tatal meu. pana acum mi s-a spus ca trebuie sa fiu la o facultate de stat, apoi ca nu conteaza la ce facultate, dar conteaza sa fiu la zi, deci ....
va rog mult sa ma lamuriti si pe mine si daca aveti orice fel de intrebari pt a mai clarifica situatia, va raspund cu placere
va multumesc din suflet
Asta iti si ziceam.. avand in vedere sistemul mare si faptul ca suntem mici pe langa el, dar nu invizibili...oricum in cazul tau, nu are nici un rost si finalitate in ceea ce priveste partea cu avocatul...ar fi inca o bataie de cap pe langa multele pe care le ai...
Deja situatia se complica si nu stiu sincer, avand in vedere faptul ca abia am terminat facultatea si ca nu am practica mai deloc, as putea sa iti exprim niste pareri, dar de aici in colo, nu le lua drept bune naparat. Poate ar fi indicact sa isi exprime parerea consultantii de pe acest forum, ei sunt mult mai in drept sa iti dea un sfat cu privire la ce ai mai putea face...cat tine de mine, sper sa te ajut..nu sa te incurc!
Cred ca faptul ca parintii tai s-au dus impreuna la banca si ca au facut cele 2 conturi ar duce la urmatoarea concluzie: faptul ca numele mamei tale ar fi trebut a fie in locul numelui tatalui tau in ceea ce priveste contul mare, si inspectoarea s-a aflat in eroare si a comis o greseala, ar fi un motiv de nulitate a respectivului act, DAR faptul ca mama ta a luat la cunostinta de la inspectoare acest lucru, si l-a lasat asa..ar putea echivala cu o acoperire a acelui motiv de nulitate, sau cum sa zic altfel, ca o certificare a faptului ca prin aceasta acceptare a ei, mama ta intelege sa administreze si sa foloseasca acesti bani impreuna cu tatal tau, lucru care e specific bunurilor comune...
Nu stiu, ar fi bine sa mai iei la cunostinta si de alte puncte de vedere....oricum multa bafta in staruinta ta de a primi ceea ce vi se cuvine de fapt, inclusiv pensia de intretinere!!!!:)
Mie imi place ca indiferent de situatie, daca am nevoie, sa ascult cat mai multe pareri, indiferent de la cine vine. Totul conteaza si ajuta. Probabil ar trebui sa deschid un alt subiect in legatura cu mostenirea. Cu pensia alimentara am cam lamurit-o. Am mai vb si cu alti oameni de pe aici si sa zicem ca e bun planul. Cu avocatul chiar nu are rost sa imi bat capul pt ca in final eu o termin cu el, dar el trebuie sa traiasca in pielea lui si poate la un moment dat o sa simta pe pielea lui ceea ce a facut altora.
Am mai spus ca ideea era sa putem demonstra ca meritam pensia si mostenirea ca sa putem ajunge la o intelegere cu tata.
Cu siguranta nu o sa ne intelegem si o sa fie nevoie de un partaj cu avocati. :( Ce sa fac, sa iau un avocat cu renume , cu "greutate"? Ar conta? Eu cred in valoare interioara a omului , nu in ceea ce se vede , pt ca fiecare poate sa isi creeze ce imagine vrea dar chestia e daca o pot sustine.
Sper sa mai vb, imi place si chiar m-ai ajutat mult pana acum.
Si mai e o chestie ciudata, zic eu. Au venit actele de divort prin posta. Hartia respectiva pe care au semnat-o de divort comun si citatia pt data de 29 octombrie pe numele mamei. Fireste, fara plicuri; dar am inteles ca asa se procedeaza. Presupun ca citatia pt tata i-a dat-o postarita in mana sau iubirii vietii lui de la parter :D. Apropo, cea pe care o iubeste el de ani de zile si cu care e cu toate ca niciunul nu recunoaste si pt ca aia e maritata, sta la parter, si noi la 4. Caraghios, nu? Sunt foarte multe idiotenii pe care le-a facut el de-a lungul vietii si mai ales in ultimii ani, dar i-am tot dat sanse. Dar nu poti da sanse la infinit!
Deci, citatia ..... e pe numele mamei , ea fiind trecuta ca parat , in proces cu tata in calitate de reclamant :O
Lumineaza-ma te rog pana ajungem la avocatul minune care cu siguranta iar o sa ne minta, zic eu.
Plus ca scrie pe ea : cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE. In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
:stunned:
Ajuta-ma te rog, daca poti si vrei, pt ca am mai multa incredere in tine decat in avocatul nostru
Doamna draga, aveti 23 de ani, daca acum nu luati atitudine, cand aveti tineretea luptatorului, nu o veti face niciodata. In consecinta, nu va plangeti cat de prost e sistemul, caci copntribuiti din greu la el... sa ramana asa...
Niciun sistem nu e perfect, asa incat, daca nimeni nu plange de greselile sistemului, acesta ajunge de-a dreptul prost.
Ca o concluzie, sistemul nostru e minunat de ăprost pentru ca nimeni nu se plange de el... Ca e greu sa lupti pentru o idee, o greseala, o tampenie a cuiva... :(( Toti vrem liniste si nu batai de cap suplimentare...

Referitor la pensie, nu vad sa puteti obtine, caci nu indepliniti conditiile legale, anume nu sunteti in imposibilitatea de a va intretine.

V-as da cate un sfat, doua... dar nu inteleg prea multe din povestirea dv., sariti aspecte importante, nu pastrati o coerenta si, mai ales, nici ideile nu sunt aceleasi de la mesaj la mesaj sau de la rand la rand...
Ba vreti sa scapati de tata, sa va lase in pace, ba vreti pensie...
Ba avocatul e prost, ba il pastrati...
Va spun un lucru: sa nu va ăara rau ulterior... ca nu ati schimbat un om care nu va reprezenta interesele corespunzator... si ca ati ramas cu valoarea a 15% din apartament, nici cu el in natura si nici cu posibilitatea de a cumpara sau sta in alta parte...

Apartamentul se poate dovedi ca e in proportie mai mare al mamei...
Masina, valoarea ei, mai exact, se poate dovedi ca a fost a mamei... Iar aceasta valoare o puteti compensa cu apartamentul, cu sulta pe acesta...

Pentru astea gasiti un avocat in masura sa va explice in ce consta un partaj, de ce ati primit numai dv. actiunea tatalui, caci el nu a primit, de ce nu a fost nici citat (cel mai probabil), ce acte si martori sa va pregatiti etc.
Altfel, s-ar putea SA PIERDETI MAI MULT DECAT PUTETI DUCE.
Mergeti macar intr-o consultatie la un alt avocat... macar atat.
Asistentul avocatului e tot un avocat, nu vad problema ca nu a venit titularul de cabinet, mai ales la un termen de propunere de probe standard...
Daca insa nu ati discutat probatoriul cu el, da, e problema...

Bafta!
Ori nu ati citit tot, ori nu ati inteles mai nimic. Si din cate am vazut nu sunt prima cu care procedati asa. Cei cu care am mai vb aici cum de au inteles?
Ce sa ii fac avocatului? Ce rost are? Divortul e aproape incheiat, banii i-a luat de mult si pt partaj cu siguranta ca o sa iau alt avocat. Pt ce sa ma mai enervez si din cauza aluia care si asa e prieten cu avocatul tatalui si cine stie, daca il enervez nu ma aleg oare cu un dusman in plus? Nu ma leg la cap fara sa ma doara? Si asa eu l-am enervat destul de tare doar pt ca i-am atras atentia. Spuneti-mi ce am de castigat daca risc si incep o lupta si cu el!
In legatura cu pensia alimentara , pana acum mi s-a spus ca se poate cum am zis eu , dar mai vedem. Sunteti prima persoana care imi spune ca nu se poate si credeti-ma ca am vb cu foarte multa lume care lucreaza in acest domeniu.
Luati-o mai usor cu comentariile ca nu aveti dreptate. Am fost cat se poate de scurta si la obiect intru totul pana acum.
Am specificat de mai multe ori ca nu vreau banii idiotului pt pensie. Nu trebuie sa aiba si el bani de alcool si zdrente?!
Vroiam sa ii dovedesc ca se poate sa ii iau pensia si mostenirea inapoi ca sa ajung la o intelegere cu el.
Sper ca macar acum ati inteles ca ati gresit in stil mare cand ati scris ce ati scris.
Deci, hai sa vb daca vreti serios. Eu am pus intrebarile. Domnisoara "proaspat avocat" m-a ajutat enorm, din multe puncte de vedere. Dumneavoastra ca avocat ar trebui si mai mult sa ma lamuriti si daca se poate sa imi recomandati cei mai buni avocati din orasul meu. Eu am niste idei dar nu stiu daca pot sau nu sa le scriu numele aici.
Imi cer scuze daca am fost cam dura dar mi-a fost calcata rabdarea si picioare. Am si altele pe cap si vreau sa scap de niste piedici absurde.
Va multumesc ca cel putin mi-ati acordat atentie, chiar daca nu asa cum as fi vrut si as fi avut nevoie. :)
Doamna draga, cu nervi si orgolii si ambitii, nu prea castigati, nici procese si nici in viata!
Conform regulamentului acestui forum, nu aveti voie sa atacati o persoana, eventual doar idei, de aceea va recomand sa va revizuiti cuvintele postate...

Daca dv. ati venit aici sa intrebati daca puteti obtine pensie, ma intreb de ce ati facut-o daca erati asa de convinsa ca puteti? Se pare ca nu v-au convins acei multi pe care i-ati consultat anterior...
Pe mine nu ma impresioneaza chestiuni de genul "nu-i asa, ca stiu eu!", pe mine ma intereseaza argumente legale... Daca puteti intreba acele persoane in ce baza puteti obtine pensie, tare m-as bucura sa-mi prezentati baza pe care v-au sfatuit ei... Ca sa stim ce discutam...
fallen a scris:
Mie imi place ca indiferent de situatie, daca am nevoie, sa ascult cat mai multe pareri, indiferent de la cine vine. Totul conteaza si ajuta.
Ajuta-ma te rog, daca poti si vrei, pt ca am mai multa incredere in tine decat in avocatul nostru

Sunteti prima persoana care imi spune ca nu se poate si credeti-ma ca am vb cu foarte multa lume care lucreaza in acest domeniu.
Luati-o mai usor cu comentariile ca nu aveti dreptate.

Pana la urma, nu inteleg, vreti cat mai multe pareri, sau vreti aceeasi parere de cat mai multe ori?
Bafta!

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintilor asupra copilului major in facultate Ady22 Ady22 Parintii mei sunt divortati, si eu stau cu tata. Tata ameninta ca ma da afara din casa si ca nu mai imi da bani de mancare (dat fiind ca noi mancam separat si ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme t1t1 t1t1 Buna seara,as dori si eu un raspuns :mama mea a depus actele pt divort,actualul sot(casatorita a 2a oara,cu un minor) si ii este teama ca nu va semna atunci ... (vezi toată discuția)