sunt studenta in anul 2 la FR, la Univ Spiru Haret si as vrea sa stiu daca am sau nu dreptul la pensia alimentara de la tatal meu. pana acum mi s-a spus ca trebuie sa fiu la o facultate de stat, apoi ca nu conteaza la ce facultate, dar conteaza sa fiu la zi, deci ....
va rog mult sa ma lamuriti si pe mine si daca aveti orice fel de intrebari pt a mai clarifica situatia, va raspund cu placere
va multumesc din suflet
Am mai zis si vad ca trebuie sa repet, nu e vb de orgolii si/sau ambiti, e vb de demnitate si respectul de sine. Nu stiti absolut nimic din povestea mea, de ce comentati in defavoarea mea? Parca acest forum era pt ajutor! Si regulile de care vb sunt valabile doar pt utilizatori? Pt voi moderatorii si administratorii este cale libera in a ataca oamenii care cer ajutor? Cine a inceput discutia asta intr-un mod negativ, nejustificat si mai ales nesustinut? Fireste ca nu mi-ati raspuns la intrebarile pe care vi le-am adresat. Nu e vina dumneavoastra. Probabil sunteti inca tanar(a), e si vina mediului in care ati crescut. Acum vorbind foarte serios, ce rost are sa ma mai iau si de avocat? Am terminat-o cu el!
Si cu pensia ..... trebuia sa fi citit tot ce am scris pana acum si sa imi fi spus concret parerea dumneavoastra. Poate ca aveti dreptate si ar fi bine sa vad asta de acum si nu atunci cand o sa fie prea tarziu. Poate ca cei cu care am vb pe aici pe langa mine sunt tampiti si gresesc si eu nu o sa reusesc decat sa ma fac de ras. "Tata" e obligat sa ma intretina pana la terminarea studiilor de orice natura ,pana la max 25-26 de ani, da? In principiu ar trebui sa fiu la zi pt chestia asta. Dar daca eu sunt la fr, respectiv id, ar trebui (poate) sa demonstrez ca am nevoie, ca merit, da? Aici e vb si de la ce judecator o sa ajung. Nu am lucrat niciodata si nu lucrez. Vroiam sa ma duc sa imi fac actele pt firma dar probabil k ar fi mai bine sa mai astept, nu? Am continuitate la studii, din fericire si nefericire totodata. Nu am fost si nu sunt si nu o sa fiu casatorita. Deci daca eu trebuie sa stau cu copiii mei, mai ales cu cel mic din motive de sanatate, eu nu pot sa lucrez pt a-mi plati studiile. Gresesc? Ce judecator ar comenta la asa ceva? Mai ales in orasul in care sunt eu si mai ales ca daca intr-adevar, prin absurd ar incerca sa comenteze, exista si alte modalitati de convingere.
Cum e cu mostenirea?
Cum e cu hartiile pe care le-a primit mama? Pt ca pana acum nu am avut timp sa ajung la avocat si sincer trebuie sa ma duc f calma la el.
Imi cer scuze fata de dumneavoastra daca mi-ati inteles gresit vorbele, dar nu le retrag. Cititi ce mi-ati scris prima data si puneti-va in locul meu. Ati fi procedat la fel!
Deci daca gresesc undeva va rog sa imi spuneti si daca aveti dreptate eu o sa recunosc, si o sa va spun si ce se mai intampla pe aici.
Si sa nu uitati , probabil nici nu v-ati lamurit sau nu vreti sa credeti, ca traim intr-o tara jalnica si legile sunt facute doar de fatada plus k au o multitudine de intelesuri. Probabil sunteti un om foarte corect si nu va potriviti in peisaj dar trebuie sa va acomodati. Cu lumea legilor nu ma descurc, recunosc, deocamdata, dar m-am dat cap in cap cu sistemul medical in care pana nu m-am acomodat , nu am castigat. A trebuit pt ca era vb de copiii mei.
:)
Buna ziua! Am o nelamurire si anume eu primesc pensie alimenatara de la tatal meu dar totusi as dori sa lucrez pe perioada de vara si mi s-a spus sa semnez un contract individual de munca.Acesta poate sa-mi afecteze primirea pensiei alimentare?Puteti va rog frumos sa ma lamuriti?
Va multumesc frumos.
Acu nu ca tin cu Avlil, care si pe mine ,m-a luat in biza dar apoi mi-a dovedit ca a priceput ce-am vrut sa zic( exprimarea in scris fiind lipsita de inflexiuni vocale ,ton , expresie..)dar la necajita Fallen e cam intortocheata povestea si nervii si graba o imbirliga mai tare! Ca tot omulcare vrea sa priceapa si sa invete, eu scriu ca pensie o sa capete, ca-i da legea(mama ei de lege care nu tine cont de toate situatiile!) dar mai e aici un aspect dracos( scuze da n-am gasit alt cuvint adaptat situatiei)cei doi copilasi care au venit cam devremesi cam accidenta, ca nu reiese daca au acelasi tata, si care necesita multa atentie ori cum ar fi si mult timp!Teama mi-e ca chestia cu studiile e doar pt. un venit in plus in situatia asa de grea si pt. unul singur, dar mai ales...Mai sint lucruri nescrise dar la judecata o sa iasa la iveala si judecatorul nu-i chiar decorativ acolo! Fallen, gindeste-te bine ce vrei sa faci cu viata ta! Abia dupa postare am vazut ca-i de acum un an...cred ca intre timp s-a maritat si-a scapat de belele! ( Si-a luat alta...)
Scuze k intervin si eu pe acest subiect dar eu sa fiu in locul judecatorului nu ti-as da pensie de intretinere. Spui k ai 2 copii si k nu esti si nu vei fi casatorita. Te-ai gandit la celelalte aspecte legate de tot ce ai facut pana acum? Tu te-ai apucat de facut copii atat de devreme si vrei sa-ti plateasca tatal tau pensie ca de fapt sa ai tu bani pentru copii? De fapt vrei sa-ti cresti copii pe pensia de intretinere pe care o ceri de la tatal tau? Daca nu lucrezi si ai si 2 copii de unde ai bani sa faci facultate la ID sau FR, pentru k se stie ce taxe percep aceste facultati?Scuze dar nu asa se obtine ajutorul unui parinte! Cu de-a sila nu faci nimic. Probabil ca interventia mea te va nemultumi dar eu cred ca urmand o facultate la ID si cu 2 copii mici si fara serviciu , cred k povestea ta e cusuta cu ata alba si vrei doar sa te razbuni pe tatal tau. Copii se cresc greu si trebuie sa muncesti pentru ei, probabil ca tu ar trebui sa stii mai bine acest lucru. Ceri pensie de la tatal tau dar tu ce le oferi copiilor, daca nu lucrezi? Cu ce cresc? Iar ca ultim sfat iti pot spune ca intre parinti nu trebuie sa te bagi, lasa-i pe ei sa rezolve cu partajul, pentru ca ei au muncit si ei trebuie sa imparta. Tu trebuie sa tii seama ca amandoi sunt parintii tai, buni sau rai trebuie sa-i respecti. "Am specificat de mai multe ori ca nu vreau banii idiotului pt pensie. Nu trebuie sa aiba si el bani de alcool si zdrente Idiotul acela este tatal tau la ajutorul caruia inca vrei sa mai apelezi!
Despre partaj
sindilaru
Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme
t1t1
Buna seara,as dori si eu un raspuns :mama mea a depus actele pt divort,actualul sot(casatorita a 2a oara,cu un minor) si ii este teama ca nu va semna atunci ... (vezi toată discuția)