avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedarea caselor cu legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedarea caselor cu legea 10

Cu legea 10 am retrocedat terenul pe care am avut construita casa, dar cand am facut cererea am facut ptr retrocedare teren si contravaloare ptr imobil dar am primit doar terenul . Intrebarea mea este ce trebuie sa mai fac acum ptr a primi si banii ptr casa, daca se mai pot lua acesti bani si unde sau cui trebuie sa ma adresez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:36, 20 Martie 2012
In decizia de retrocedare a terenului sau intr-o decizie separatase face vreo mentiune privitoare la neacordarea despagubirilor pentru casa sau nu se solutioneaza in niciun fel solicitarea dvs.?
Deci, noi am trecut in cerere terenul si despagubiri ptr casa (o suma de bani), terenul l-am primit iara de suma de bani nu s-a mai spus nimic,nu s-a solutionat in nici un fel si deja a trecut 1 an de la retrocedarea terenului. Ce e de facut? Unde ne adresam si cu ce acte?
Trebuie sa actionati in judecata unitatea care a detinut imobilul (de regula aceasta a fost primaria) pentru a fi obligata de instanta de judecata sa solutioneze notificarea si cu privire la despagubirile soliictate. Actiunea se depune la sectia civila a tribunalului in circumscriptia caruia s-a aflat constructia..
daca dam in judecata primaria trebuie sa avem avocat? Va multumesc!
In Romania, angajarea unui avocat nu este obligatorie, indiferent de natura cauzei.
Justitiabilul poate apela la serviciile unui avocat in conditiile in care considera acest lucru necesar.

Alte discuții în legătură

Actiune pe lg.10/2001 sau contencios administrativ? dandanaua dandanaua Urmare a notificării întemeiată pe lg.10/2001, reiterată în baza lg.247/2005, primarul emite dispozitie prin care se acorda despagubiri banesti in ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 sau legea 18/1991 ferent50 ferent50 Locuiesc in Bucuresti.Cauza este in Focsani.Am primit in baza L.10/2001 (prin dispozitie de la primarie )dreptul la despagubiri pentru o casa demolata dar nu ... (vezi toată discuția)
Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)