Cu legea 10 am retrocedat terenul pe care am avut construita casa, dar cand am facut cererea am facut ptr retrocedare teren si contravaloare ptr imobil dar am primit doar terenul . Intrebarea mea este ce trebuie sa mai fac acum ptr a primi si banii ptr casa, daca se mai pot lua acesti bani si unde sau cui trebuie sa ma adresez? Va multumesc!
In decizia de retrocedare a terenului sau intr-o decizie separatase face vreo mentiune privitoare la neacordarea despagubirilor pentru casa sau nu se solutioneaza in niciun fel solicitarea dvs.?
Deci, noi am trecut in cerere terenul si despagubiri ptr casa (o suma de bani), terenul l-am primit iara de suma de bani nu s-a mai spus nimic,nu s-a solutionat in nici un fel si deja a trecut 1 an de la retrocedarea terenului. Ce e de facut? Unde ne adresam si cu ce acte?
Trebuie sa actionati in judecata unitatea care a detinut imobilul (de regula aceasta a fost primaria) pentru a fi obligata de instanta de judecata sa solutioneze notificarea si cu privire la despagubirile soliictate. Actiunea se depune la sectia civila a tribunalului in circumscriptia caruia s-a aflat constructia..
In Romania, angajarea unui avocat nu este obligatorie, indiferent de natura cauzei.
Justitiabilul poate apela la serviciile unui avocat in conditiile in care considera acest lucru necesar.