avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate

Buna ziua,
Suntem (eu si sotia) proprietari pe care vom construi o casa (suntem in curs de obtinere a autorizatiei de constructie). La final insa casa va fi o locuinta pentru 2 familii (4 proprietari, cealalta familie fiind si ea implicata in mod direct in constructia casei).
Nelamurirea mea: cum se procedam cu vanzarea a 1/2 din teren si 1/2 din casa ce va rezulta? Putem face act de vanzare pe 1/2 din teren acum? Se va exinde automat asupra casei?
Noi nu vrem sa delimitam faptic terenul - am convenit ca terenul si casa nu se vor imparti niciodata in doua, vor ramane ca un intreg. Insa nu ne este clar daca legea si permite o astfel de varianta si cum sa procedam (vanzare/ donatie acum sau dupa terminarea casei etc)
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
magicstar, utilizator
Cel mai recent răspuns: magicstar , utilizator 21:58, 24 Februarie 2012
Sunt anumite constrangeri in ceea ce priveste construirea pe o suprafata mica sau cu deschidere mica la strada, dar daca nu iesiti din indiviziune, adica sunteti proprietari dar nu s-a delimitat si impartit terenul aceste neajunsuri nu le veti avea.
cu scuzele de rigoare , nu inteleg nici eu dece se complica raspunsul catre solicitant prin amplificarea spetei trecandu-l prin furcile iadului , in loc sa se raspunda concret la ce soliocita utilizatorul - S T R I C . dece :fight:
Pentru construirea unor locuinte gen duplex se cere un front stradal minim de 12 metri. Acestea fiind zise, cu incadrarea in prevederile legale, puteti face dezmembrarea terenului in doua loturi (cu ajutorul unui expert autorizat) si puteti vinde terenul celeilalte familii, urmand sa depuneti impreuna actele pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru duplex. Astfel, fiecare are hartiile in regula, stie cati bani cheltuie cu propria casa si nu mai exista discutii.
Va multumesc de raspuns. L-am vazut cu ceva intarziere. Intre timp insa noi suntem la un pas de a obtine autorizatia de constructie. Niciuna din familii nu e dispusa sa o ia de la capat cu procedurile de obtinere a unei noi autorizatii, si cred ca daca am vinde acum am risca complicatii legate de constructie (ma refer la complicatii birocratice).
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
magicstar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate teren, situatie speciala magicstar magicstar Buna seara... As dori sa redescriu situatia noastra in speranta unui raspuns lamuritor. Teren detinut de un cuplu, cu autorizatie de constructie pentru a ... (vezi toată discuția)
Casa duplex, intabulare proprietari izolatori izolatori am o casa duplex construita impreuna cu un frate . toate actele , pe teren , autorizatia de construire , sunt numai pe numele meu. exista o procedura prin care ... (vezi toată discuția)
Revocare contract donatie nickey1234 nickey1234 Buna ziua, părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte ... (vezi toată discuția)