avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Am fost implicat intr-un accident rutier, find lovit din spate de o alta masina ; dupa incheierea PV am ramas stupefiat de faptul ca Ag constatator(recte politistul) m-a scos vinovat.....:O .........ca nu m-am asigurat la mers inapoi.in plus, suspicionez ca martor asistent in PV a fost mentionat chiar cel care m-a lovit din spate.

sunt inca in termenul de contestare, va rog sa-mi precizati ce se poate face si eventual daca exista un model de contestatie la PV

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:02, 13 Decembrie 2011
deci daca ag.constatator il cunoaste pe cel vinovat si vrea sa-l scoata, iar tu victima nu ai martori, esti ca si mort..............nu e normal , ins ca tre sa mergi mereu cu ncineva in masina
Nu este chiar asa, ai dreptul sa faci obiectiuni la procesul verba. Poti sa ai martori, dovezi foto, video sau expertize. Politistul este obligat sa probeze in instanta, ca si tine de altfel cele mentionate in PV. Deci poate fi citat ca intimat. Un avocat poate sa construiasca o aparare solida bazata pe martori, expertize, dovezi foto, video. Nu incercati sa va aparati singuri. Aveti sanse minime.
@primex:

cu tot respectul, dar de unde martori in oras strain???singurul pe care l-am abordat a fost cel din cauza caruia am franat si evident ca mi-a dat cu flit.........video nu exista pt ca nu era nici o camera de trafic prin zona , dovezi foto nu am pt ca imediat dupa accident a trebuit sa mutam masinile pt ca blocam o strada cu sens unic, iar o expertiza costa ingrozitor..........

eu am pastrat masina in starea jalnica in care se afla dar nu cred ca celalalt va catadicsi s-o faca.........
primex a scris:

Pentru Dana13. Te rog sa vezi cazu Anghel impotriva Romaniei. Este o hotarare CEDO.


Multumesc pentru trimitere. A fost o lectura interesanta. (Sunt curioasa cum aplica instantele romane sarcina probei in cazul unui PV de contraventie.)

Totusi pot spune ca de acolo reiese ca Anghel avea martori. Ori, in cazul de fata dl Dumitrescu nu are martori.
De asemenea, Anghel a castigat, pe principiul nevinovatiei (specific penalului), deoarece, la vremea respectiva (2002), pentru fapta savarsita era prevazuta ca pedeapsa posibila chiar inchisoarea, iar acum legea s-a schimbat, pedeapsa in cazul unei contraventii, fiind doar amenda.

Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
dana13, utilizator
Ce pot sa spun este ca exista un precedent. Si politistul trebuie la proces sa prezinte dovezi in sprijinul PV. Daca eu am martori si el trebuie sa aiba. Cred ca acest caz Anghel demonstreaza clar slabiciunea justitiei din Romania. Sincer ma bucur cand un roman castiga la CEDO.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto f_mihai f_mihai Prin urgent inseamna ca astazi la ora 11 am "intalnire" la tribunal. Mi s-a luat permisul de catre un politist cu prea multa imaginatie din motiv SF-istic ... (vezi toată discuția)
Prezentare dovezi contestatie pv trecere pe rosu gabriellaptaru gabriellaptaru Buna ziua, In luna mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe rosu. Mentionez ca am trecut pe verde, nici macar pe galben, doar ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis alinailiescu89 alinailiescu89 buna ziua. sotul meu a fost sanctionat cu suspendarea permisului pentru trecerea pe rosu a semaforului, lucru neadevarat. au fost cam 5 infatisari pana acum ... (vezi toată discuția)