avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie?

Buna ziua,


Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe acelasi perete. Imi trebuie autorizatie de la primarie?
De asemenea vreau sa schimb geamurile la balcon. Balconul a fost inchis cu multi ani in urma de fostul proprietar cu cadru metalic si as vrea sa-l inlocuiesc cu tamplarie PVC. Imi trebuie autorizatie de la primarie?
Cele 2 lucrari s-ar incadra usor la la art 11 din legea 50(sau 51) din 99, dar am niste vecini mai ciudati si vreau sa stiu sigur daca am nevoie de autorizatie.

Multumesc,
CI
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
vch2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 10:27, 4 Martie 2012
vch2009 a scris:

Am fost la primarie si m-am interesat si peretii interiori ai locuintei nu sunt de rezistenta, arhitectul de acolo mi-a zis ca pot sa reconfigurez apartamentul dupa bunul plac

:stunned:
Dv ne-ati intrebat cum este legal.
Dar daca arhitectul v-a zis.....
Atentie insa, vorba zboara! Daca va reclama vreun vecin, primaria este obligata sa ia masuri, amenda minima fiind 1000 lei!
Având în vedere faptul că au răspuns deja specialişti , vă precizez şi punctul de vedere al cărţii funciare, ca urmare este necesară autorizaţie de construire , respectiv de recompartimentare şi amenajare, proces verbal de recepţie la terminarea lucrărilor , certificat fiscal şi un nou releu al apartamentului.
Va multumesc! Pentru siguranta mea am sa ma duc sa imi iau autorizatie.
afectarea structurii de rezistenta este fapta penala, nu se prescrie.
La blocurile comuniste nu este carte tehnica, o fi la ICRAL, de unde stiti care-s pereti de rezistenta?
In functie de materialele din care sunt alcatuite, de tehnologia prin care se realizeaza, de conceptie, de cerinte estetice etc., structurile de rezistenta sunt de mai multe tipuri. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva tipuri de structuri frecvent folosite in tara noastra pentru cladiri rezidentiale si care, in timp, si-au dovedit eficienta si calitatile.

Structura "in cadre" din beton armat

Este unul din cele mai folosite tipuri de structura si care consta in principal din plansee, grinzi si stalpi. Principiul de baza este urmatorul: greutatea este preluata mai intai de planseele de beton, care la randul lor se sprijina pe grinzi, acestea se sprijina pe stalpi, stalpii pe fundatii, iar fundatiile pe pamant.
Structura din zidarie portanta

Alaturi de structura in cadre, este intalnita adeseori la cladiri de locuit si este in principal alcatuita din ziduri de caramida (de caramida, b.c.a., blocuri de beton, piatra etc.), plansee de beton armat si centuri de beton armat. Principiul de baza este urmatorul: greutatea este preluata de planseele din beton, care se sprijina pe ziduri prin intermediul centurilor, zidurile pe fundatii, iar acestea pe pamant.

Am discutat odata cu cineva avizat, si mi-a povestit ca atat timp ca gaura nu-i mai lata de 1 m si deasupra raman 50cm de beton (din placa prefabricata) im mod normal nu se intampla nimic. Dar daca in caz de cutremur se prabuseste blocu, iti asumi intreaga raspundere...
Peretele e placa din beton prefabricata.
In cazul acesta, e parte din structura blocului, si consolideaza structura de rezistenta.


Eu zic ca este mai bine sa nu riscati si sa intrebati la Inspectoratul de Stat Pentru Disciplina in Constructii.
doina_manuela a scris:

ynocentta a scris:

Avand in vedere ca interesul dvs nu vizeaza structura de rezistenta,pentru problema mutarii usii nu necesitati acordul autoritatii publice


Cine hotaraste ca peretele nu este de rezistenta?

Informatia nu este conditionata de hotararea/interesul tertilor
Caracteristica tehnica a fiecarui perete este precizata in cartea tehnica a constructiei


Alte discuții în legătură

Modificare apartament in mod legal Florin Apahida Florin Apahida Buna ziua. Am achizitionat un apartament in zona rurala. Imobilul dispune de o curte pe care o impart cu un singur veci. Vreau sa aduc unele modificari ... (vezi toată discuția)
Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie Giorigiana Giorigiana Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi. Acum[b] 8 luni [/b]nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, ... (vezi toată discuția)
Reamenajare interioara apartament cf legii 50/1991 soazig soazig Am nevoie de un sfat in legatura cu aplicabilitatea legii 50/1991. La art 11 al legii sus-mentionate se specifica ca nu este nevoie de autorizatie de ... (vezi toată discuția)