avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Roºia Montanã: Vorbeºte acum sau taci mai târziu
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Roºia Montanã: Vorbeºte acum sau taci mai târziu

Asta ar trebui citit si dat mai departe .
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ] /

Astazi am vazut cum cativa protestatari au fost luati pe sus din Piata Universitatii . Si dupa campania de presa agresiva din ultimele luni cred ca soarta aurului de acolo este petcetluita .
Ma gandesc ca in actuala criza mondiala aurul de acolo este mana cereasca . Cat de mare va fi fost spaga de data asta ?! . Po porul este prost si ei mizeaza pe prostia si lasitatea noastra .

Mereu am fost un om de dreapta . De la revolutie si pana azi am votat cu dreapta si am condamnat regimul Iliescu si tot ce a derivat din FSN-ul lui .
Acum insa daca PDL-ul si Boc semneaza si le dau astora acceptul pt a intra in Rosia Montana s-au lins pe bot. Raul facut de Iliescu & co va fi incomensurabil mai mic in ochii mei decat tradarea pe care ar putea s-o faca astia . La fel cum s-a intamplat cu PNL-ul cand pe ultima suta de metri Tariceanu a dat pe nimic petrolul din platoul continental . Atunci s-a produs in sufletul meu ruptura definitiva de liberali . Acum daca o face si PDL-ul imi va fi foarte greu sa mai merg vreodata la vot. Am putut intelege la un moment dat vanzarea pe nimic a Petromului ,a BCR-ului . Intrarea in UE a fost cumparata scump . Acum nu vad nici un motiv pentru care sa le dam alaora pe tava atata avere mocca.
Si habar n-am ce e de facut intr-o societate asa de divizata ca a noastra.
Parerea mea este ca sunt pe cale sa ia spaga si astia . daca nu au incasat-o deja pentru ca prea mare si agresiva este campania de presa din ultima vreme in favoarea exploatarii de acolo .

Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 20:50, 29 Decembrie 2012
zmeutza a scris:
merlyn, poporul este prost ca nu profita de oportunitatile care i se deschid in vreme de criza prelungita. ...

Din ultima dvs. postare rezulta ca mesajul de mai sus nu va apartine.
A uita e omeneste.
Nu stiu ce sa mai cred.
Revenind la mesajul dvs. din 11 decembrie 2011, dati de inteles ca cei care nu sunt de acord cu proiectul Rosia Montana sunt prosti.
In trecuta oranduire si nu numai circula un slogan "Cine nu este cu noi este impotriva noastra"
Sunt convins ca nu asta era mesajul care doreati sa il transmiteti dar ...
ati pus in bold ca sunt o sustinatoare ferventa. la fel,pot spune ca sunteti o dezaprobatoare inraita.

fervent are conotatie pozitiva, spre deosebire de termenul utilizat de dvs "inraita" care are o conotatie negativa.
Vom vedea, daca se incepe proiectul sau nu, cine a avut dreptate

sper sa nu prind acele zile.

Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
eliasav, utilizator
21 de protestari, printre care un cadru didactic univesitar, care protestau pasnic in fata Ministerului Mediului impotriva proiectului de la Rosia Montana al firmei RMCG au fost saltati de organele de ordine.
Avand in vedere intalnirea presedintelui Comisiei Europene cu premierul MR Ungureanu, probabil nu dadeau bine la imaginea publica a sustinatorilor proiectului si, respectiv, a Ministerului Mediului.

Sa nu uitam ca secretarul de stat de la Ministerul Mediului Marin Anton este un sustinator al proiectului si este de acord cu utilizarea a cel putin 84.000 tone de cianuri in cadrul proiectului de la Rosia Montana.

Desi Ministerul Mediului nu a luat o decizie oficiala cu privire la proiectul de la Rosia Montana, oficialii ministerului isi permit sa sustina oficial proiectul.

Oare ale cui interese apara Ministerul Mediului?

Din pacate din studiul de impact asupra mediului intocmit de RMCG lipsesc informatiile referitoare la eliberarea in atmosfera a gazelor produse la formarea acidului cianhidric (sper sa nu gresesc): cantitate, volum, toxicitate etc.

Directorul general al RMCG sustine ca nu sunt incalcate prevederile legale in domeniu cu privire la acest aspect deoarece nu exista norme in domeniu (adica daca nu sunt prevazute prin lege, inseamna ca nu polueaza atmosfera).
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
eliasav, utilizator
normal ca nu cheltuie ca doar nu sunt banii statului sunt banii si aurul poporului pe care il tilhareste din ce in ce mai mult cu tot felul de taxe si impozite
Elia, normal ca Marin Anton sustine mineritul cu cianuri, pentru ca alt tip de minerit mai modern nu s-a inventat inca.Si avand in vedere ca va fi cea mai mare exploatare din Europa, care va face din Romania cel mai mare producator de aur de pe continent, este de la sine inteles sa se foloseasca o cantitate mare de materie prima. Cantitatea aia de cianura de care zici este doar materia prima, se foloseste in circuit inchis si se afla in limitele Uniunii Europene.Pe mine m-ar fi deranjat la domnul Anton sa nu sustina acest tip de minerit, sa nu-si doreasca ca si in tara noastra sa se practice minerit de ultima generatie.Atunci ar fi fost o problema.
... normal ca Marin Anton sustine mineritul cu cianuri..

Adica se comporta ca un profesionist ?
Pe mine m-ar fi deranjat la domnul Anton sa nu sustina acest tip de minerit

puteti sa detaliati?

Alte discuții în legătură

Politicienii pleaca, cianura ramane eliasav eliasav 6 februarie 2013 la \\"Ziua Rosiei Montane\\" - eveniment dedicat patrimoniului natural si cultural exceptional de la Rosia Montana. Evenimentul va fi ... (vezi toată discuția)
Rosia montana gold corporation salvatimediul salvatimediul Cineva sa-i opreasca pe cei de la Rosia Montana Gold Corporation. Ne-am saturat sa vedem cum se incalca legea pentru ca diverse companii straine sa plece cu ... (vezi toată discuția)
Sa invitam strabunii la discutii!! nucu$ nucu$ [b]Ar trebui sa fie o discutie, daca nu \" la moda\", cel putin intretinuta !![/b] Iata cateva strigate de ajutor, din partea celor care traiesc prezentul in ... (vezi toată discuția)