avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Roºia Montanã: Vorbeºte acum sau taci mai târziu
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Roºia Montanã: Vorbeºte acum sau taci mai târziu

Asta ar trebui citit si dat mai departe .
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ] /

Astazi am vazut cum cativa protestatari au fost luati pe sus din Piata Universitatii . Si dupa campania de presa agresiva din ultimele luni cred ca soarta aurului de acolo este petcetluita .
Ma gandesc ca in actuala criza mondiala aurul de acolo este mana cereasca . Cat de mare va fi fost spaga de data asta ?! . Po porul este prost si ei mizeaza pe prostia si lasitatea noastra .

Mereu am fost un om de dreapta . De la revolutie si pana azi am votat cu dreapta si am condamnat regimul Iliescu si tot ce a derivat din FSN-ul lui .
Acum insa daca PDL-ul si Boc semneaza si le dau astora acceptul pt a intra in Rosia Montana s-au lins pe bot. Raul facut de Iliescu & co va fi incomensurabil mai mic in ochii mei decat tradarea pe care ar putea s-o faca astia . La fel cum s-a intamplat cu PNL-ul cand pe ultima suta de metri Tariceanu a dat pe nimic petrolul din platoul continental . Atunci s-a produs in sufletul meu ruptura definitiva de liberali . Acum daca o face si PDL-ul imi va fi foarte greu sa mai merg vreodata la vot. Am putut intelege la un moment dat vanzarea pe nimic a Petromului ,a BCR-ului . Intrarea in UE a fost cumparata scump . Acum nu vad nici un motiv pentru care sa le dam alaora pe tava atata avere mocca.
Si habar n-am ce e de facut intr-o societate asa de divizata ca a noastra.
Parerea mea este ca sunt pe cale sa ia spaga si astia . daca nu au incasat-o deja pentru ca prea mare si agresiva este campania de presa din ultima vreme in favoarea exploatarii de acolo .

Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 20:50, 29 Decembrie 2012
Daca mineritul cu cianuri este considerat de Uniunea Europeana si de toata lumea ca fiind cel mai modern care s-a inventat pana la ora actuala si este utilizat in 90% dintre exploatarile de aur din lume, sustinerea oricarui alt tip, mai invechit si mai periculos, ar fi fost o problema. Am detaliat destul? Si avand in vedere ca domnul Anton isi doreste ca si mineritul din Romania sa se modernizeze si s-a informat asupra acestui subiect, mie mi se pare un profesionist. Nu degeaba a ajuns la Ministerul Mediului.
zmeutza a scris:
Daca mineritul cu cianuri este considerat de Uniunea Europeana
Ce structura UE sprijina mineritul cu cianuri?

sustinerea oricarui alt tip ar fi fost o problema.
de mediu?
... domnul Anton ... pare un profesionist. Nu degeaba a ajuns la Ministerul Mediului.
Ultima afirmatie reprezinta un argument irefutabil sau o deductie logica sau ...

Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
eliasav, utilizator
nu comentez cum vi se pare ultima afirmatie.Fiecare o vede cum doreste.Comisia Europeana sustine mineritul cu cianuri si nici nu ar fi avut cum sa fie contra, cand asta e cel mai modern tip care exista la ora actuala. Atata timp cat se respecta limita europeana de 10 ppm (la RM vor fi intre 3 si 5ppm), nu avem de ce sa ne facem griji.
nu comentez cum vi se pare ultima afirmatie.Fiecare o vede cum doreste.

M-am linistit. credeam ca o sa argumentati afirmatia dvs.
E.S. domnul Marin Anton a fost investit secretar de stat pe baza algoritmului politic - se presupune ca fiind cel mai bun din partidul care l-a promovat. Adica vorbim despre meritocratie politica.

Afirmati ca domnul Anton Marin este un profesionist.

Pai daca era un profesionist, ba mai mult, in calitate de presedinte al CAT ar fi trebuit sa stie ca nu avea dreptul sa se pronunte public in favoarea unui proiect aflat in procedura de avizare de catre Ministerul de Mediu.

Conform documentelor RMCG si afisate pe site-ul Ministerului Mediului, iazul de decantare are o capacitate de 2,5 milioane mc, iar in procesul verbal intocmit de CAT in octombrie 2011 se afirma ca iazul de decantare ar avea 5,5 milioane mc fara a cita sursa de informare.
Daca cititi procesul verbal semnat de domnul Marin Anton veti observa si alte precizari ale respectivului profesionist: observatii efectuate din autobuz...
Comisia Europeana sustine mineritul cu cianuri

Dvs. exprimati o opinie nesustinuta de nimic.
Puteti preciza un act oficial emis de Comisia Europeana care sa sustina opinia dvs.?
Atlfel riscam sa va credem pe cuvant.
si nici nu ar fi avut cum sa fie contra,
oare?
nu avem de ce sa ne facem griji.

Dormiti linistiti, FNI vegheaza urmarea o cunoasteti.

Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Ares-3, moderator
puteti sa aflati pozitia Comisiei Europene cautand pe internet si veti afla ca afirmatia mea, cum ca sustine mineritul cu cianuri, este adevarata. Aceasta pozitie a aparut in mai multe publicatii, daca va informati din alte locuri, treaba dvs. v-am mai zis, cred, ca nu spamez pe aici dand link-uri, cine nu crede o afirmatie sau vrea s-o verifice e liber s-o faca. Eu nu sunt obligata sa-mi justific fiecare afirmatie sau opinie.oricum, tot ce sustin pe aici se bazeaza pe informatii pe care le-am citit, candva, undeva.

am zis ca nu avem de ce sa ne facem griji, pentru ca o tehnologie mai sigura si mai moderna nu exista si, daca tari mai protectoare cu mediul decat Romania (de ex, Noua Zeelanda, Suedia, Finlanda) o folosesc fara probleme si nu au avut probleme cu ea, noi de ce am avea? evident, riscuri exista in orice domeniu, activitate, proiect, meserie, dar daca nu ni le-am asuma, nu am progresa. Important e ce facem ca sa le preintampinam si sa le impiedicam sa se produca.

Alte discuții în legătură

Politicienii pleaca, cianura ramane eliasav eliasav 6 februarie 2013 la \\"Ziua Rosiei Montane\\" - eveniment dedicat patrimoniului natural si cultural exceptional de la Rosia Montana. Evenimentul va fi ... (vezi toată discuția)
Rosia montana gold corporation salvatimediul salvatimediul Cineva sa-i opreasca pe cei de la Rosia Montana Gold Corporation. Ne-am saturat sa vedem cum se incalca legea pentru ca diverse companii straine sa plece cu ... (vezi toată discuția)
Sa invitam strabunii la discutii!! nucu$ nucu$ [b]Ar trebui sa fie o discutie, daca nu \" la moda\", cel putin intretinuta !![/b] Iata cateva strigate de ajutor, din partea celor care traiesc prezentul in ... (vezi toată discuția)