avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cerere de suspendare a unui functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cerere de suspendare a unui functionar public

Speta este urmatoarea:
Un functionar public a solicitat suspendarea raportului de serviciu in conformitate cu art. 95, alin (1), lit. c din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici si anume:
Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
c) desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, în alte situaţii decât cele prevăzute la art. 94 alin. (1) lit. c);
Suspendarea a fost solicitata pentru desfasurarea unor studii de master in administratie publica, la o universitate din strainatate.
Suspendarea i-a fost refuzata pe motive de deficit de personal, chiar daca in institutie exista mai multe cazuri de suspendare recente, pe motive mai putin intemeiate.
In acest caz, legea spune ca suspendarea se constata, nu se aproba.
Daca persoana respectiva a plecat sa-si urmeze cursurile masterale, ea lipseste nemotivat sau nu de la servici? Ce inseamna mai exact se constata?
Multumesc mult pentru orice sfat si e cam urgent #-o



alte păreri?
Modificarea unui text dintr-un act normativ, consta in schimbarea expresa a textului respectiv si implicit in redarea lui intr-o noua formulare, Prin urmare, modificarea inlocuieste continutul initial al textului, care odata cu intrarea in vigoare a modificarii, textul initial nu mai exista. Cand intervine abrogarea textului de lege, atunci abrogarea se refera la forma in vigoare a textului de lege, respectiv cea modificata si nu forma avuta inainte de modificare, care asa cum am aratat nu mai exista de la data modificarii. In speta, aliniatul 2 al art. 95 din Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarului public,a fost abrogat.
Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 188/1999 lpintilescu lpintilescu Va rog sa-mi spuneti daca art. 111 din Legea nr.188/1999 a fost abrogat. Mi s-a spus ca alin. 1 a fost abrogat dar nu am gasit in programul de legislatie ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raporturilor de serviciu conform art. 95, alin. (2) din legea nr. 188/1999 marin53 marin53 Dupa ce raporturile de serviciu au fost suspendate de drept, urmare a unui concediu medical, se poate solicita, in continuare, suspendarea pentru un interes ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata functionar public tatianaardeleanu tatianaardeleanu Un salariat functionar public (primarie),in ce conditii poate solicita concediu fara plata? Care este articolul din lege care reglementeaza acest lucru? (vezi toată discuția)