avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare daune

Am avut un accident in data de 10 august 2010 ,deci acum un an jumatate ,din care am fost parte pagubita,masina fiind dauna totala ,dar cei de la [EDITAT] la care avea cel care m-a lovit asigurare mi-a respins dosarul din urmatorul motiv:"-fata de situatia analizata si prezentata,rezulta ca dinamica accidentului descrisa de conducatorii auto ,nu corespunde unei dinamici reale."
-"intre avariile celor doua autoturisme nu exista corespondenta de inaltime si forma precum si de dinamica avariilor."
M-ar interesa daca se mai poate da in judecata firma si daca as avea castig de cauza
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:41, 11 Decembrie 2011
Dreptul la actiune întemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie în termen de 2 ani.
Dumneavoastra ati primit o instiintare (solutie de despagubire) prin care vi se aducea la cunostinta ca vi se respinge dosarul de dauna. Pentru a va respinge dosarul de dauna conform motivelor mentionate acestia trebuie sa anexeze la dosar un raport de analiza a dinamicii accidentului iar in baza acestuia, mai mult ca sigur, a fost intocmita o expertiza extrajudiciara.
Aveti dreptul de a ii da in judecata insa ar fi bine daca la acest moment ati solicita si de partea dumneavoastra o expertiza extrajudiciara iar apoi sa ii invitati la conciliere. In instanta se va solicita si un al treilea raport de expertiza (neutru).
Ar trebui sa verificati si daca nu cumva acestia au scapat ceva ... se poate sa nu fi respectat anumite termene de instiintare, acesta fiind in favoarea dumneavoastra.
La dosar a-ti depus un deviz din care sa reiasa cuantumul despagubirii si astfel sa rezulte ca auto este dauna totala?
Dosarul de dauna se va prescrie in termen de 3 ani de la data avizarii sau de la ultimul demers efectuat.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Pt o mai buna analiza si pt a va putea da un sfat cat mai pertinent ar trebui sa dati mai multe amanunte despre eveniment si modul cum a fost analizat dosarul respectiv asa cum reiese din raspunsul dat de asigurator. E bine sa va angajati un avocat si sa actionati mai intai prin chemarea la conciliere directa a asiguratorului si apoi in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto nickdmx nickdmx buna seara.in cursul lunii septembrie 2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, motiv pentru care am apelat la constatarea ... (vezi toată discuția)
Asigurare carpatica -o alta frauda destoian destoian Bunna ziua, am suferit un accident rutier in data de 03.06.2010 , eu motociclism si cealalta persoana cu masina, persoana respectiva nu mi-a dat prioritate(nu ... (vezi toată discuția)
Accident auto in 2009, fapta prescrisa in 2012? Magherescu Magherescu Buna ziua. In aprilie 2009 a avut loc un accident auto cauzat din vina mea, soldat doar cu daune materiale. Politia a venit la locul faptei, am semnat ... (vezi toată discuția)