avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontractul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontractul

dupa noul C Civ ce valoare legala mai are antecontractul in fata notarului si ce acte sunt necesare?
La inchieerea si autentificarea antecontractului de vc veti plati un procent din valoarea avansului platit , care poate fi la valoarea minima prevazuta de lege si pe care trebuie sa o perceapa notarii, ori ceva mai mare, insa rezonabila, in functie de cum apreciaza notarul.
In antecontract este prevazut de parti termenul pentru care se inchieie si la expirarea caruia partile trebuie sa incheie contractul propriu-zis.
Retineti faptul ca inscrierea in cartea funciara va exista timp de 6 luni dupa expirarea termenului prevazut de parti pentru inchieerea contractului, timp in care partile se pt adresa instantei pt. nerespectarea clauzelor contractuale.
Cat priveste casa aflata pe teren si propusa pentru demolare, nu stiu ce sa va spun, insa poate alti colegi va pot lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in legatura cu antecontractul Lylaa Lylaa Buna seara, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament, care expira pe 30 noiembrie 2012. In el este mentionat ca daca proprietarul se ... (vezi toată discuția)
Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)
Restituire avans credit imobiliar CristinaOanaT CristinaOanaT Buna ziua, Am facut un antecontrat pentru un imobil in valoare de 38000 euro pentru care am platit proprietatului avansul de 5700 euro in urma incheierii ... (vezi toată discuția)