avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

buna seara am lucrat in zootehnie 2 ani si 1 la cultura mare [cimp }inainte de revolutie as dori sa stiu cita vechime ar trebui sa mi se treaca in cartea de munca VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: cucuvea , utilizator 17:44, 31 Ianuarie 2012
cucuvea a scris:

buna seara am lucrat in zootehnie 2 ani si 1 la cultura mare [cimp }inainte de revolutie as dori sa stiu cita vechime ar trebui sa mi se treaca in cartea de munca VA MULTUMESC ANTICIPAT

Nu dati mai multe detalii,dar daca ati lucrat in CAPinainte de 89,,atunci din 1992 se aplica
Legea 80/1992,respectiv 29 iulie 1992,iar notiunea de vechime in munca a fost inlocuita cu cea de timp util.Timpul util se stabileste in ani prin raportarea volumului de munca exprimat in norme insumat pe intreaga perioada in care persoana asigurata a lucrat in fosta cooperativa agricola de productie,la cel mai mic volum anual de norme stabilit de adunarea generala in perioada respectiva.
tot ce se poate dar cum pot gase cit era normarea pe an ca sa stiu daca e curect pentru ca ceapeurile s_au diminuat imediat dupa revolutie si nu stiu unde sa apelez la zotehnie stiam ca daca lucrezi de la 1 ian pina la 31 dec este considerat ca si an in alt loc de munca acuma probabil ca sunt altfel legile va multumesc
am lucrat in 1986 87 88 iar ani lucrati miam adus la noul loc de munca dupa 2000 si de aia am intrebat ca se mai intimpla cind ajungi la pensie nu ai trecute mai multe lucruri in carnetul de munca si de raspuns nu mai raspunde nimeni va multumesc
Ce treaba are Legea nr.80/1992 cu perioada dinainte de REVOLUTIE? ... daca tot ati citat dintr-un anumit articol aparut pe un site.... de ce nu ati citat si ce spune despre perioada anterioara intrarii Legii in vigoare ? .. in speta, In cazul membrilor cooperatori, fondurile necesare platii pensiilor erau constituite dinstinct, vechimea in munca calculandu-se, pana la intrarea in vigoare a Legii nr. 80/1992, din totalul anilor in care membrul cooperator a realizat volumul de munca aprobat de adunarea generala.

Detalii
[ link extern ]

@ cucuvea
Perioadele lipsa din carnetul de munca pot fi suplinite prin obtinerea de adeverinte de vechime pentru acele perioade ...
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
@cucuvea,
Vorbiti despre o adeverinta,posibil ca acolo sa fie trecut si nr.de norme.pt. perioada prestata .

@freeelis,

Aceasta este modalitatea de calcul a vechimii ,celor ce au prestat in cap pe baza de norme,stabilita incepand cu 1992.[ link extern ]

Exemplu de calcul a timpului util
Anul - Norme planificate - Norme realizate
1965 100 20
1966 100 100
1967 80 50
1980 70 50
1981 100 150
1982 100 60
1990 100 60

Se aduna normele realizate: 490 si se împart la volumul de norme planificate cel mai mic, respectiv 70. Rezultat = 7 ani timp util

Utilizatorul a prestat 3 ani calendaristici, dar daca lucra pe baza de norme,atunci pt.cei 3 ani trebuie de cunoscut normele planificate in anii 86,87,88 si normele realizate in aceeasi perioada ,pt. a echivala vechimea cu timpul util folosit in prezent.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensii cap nykoletaradu nykoletaradu Am lucrat 15 ani la CAP si am realizat 1060 norme.cand m-am dus sa imi calculeze vechimea a impartit nr de norme la 80 si am iesit cu 13 ani timp utili ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea la normele cap? eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu cum se calculeaza vechime in cazul normelor CAP. Si daca se poate si temeiul legal unde se precizeaza modul de calcul. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Pensie revizuita URIAS URIAS Buna ziua, Am lucrat ca inginer agricol si sef ferma în perioada 1963-1990. În acelasi timp am lucrat si norma la CAP. În acest an am primit o adresa de la ... (vezi toată discuția)