Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →
Laura Ciobeica a scris:
O lege stramba care ne interzice dreptul sa contribuim la viitoarea noastra pensie....:(
L.C.
Contributia la CAS nu se ia in calcul la calcularea viitoarei pensii?!
daca un pfa realizeaza pierdere in primul an de la infiintare,pentru al doilea an trebuie sa se asigure sau este tot in functie de realizarile brute /an (8800)?
tocmai vin de la casa de pensii, unde am suspendat declaratia pe anul trecut, avand venituri sub pragul de 8000 (cat e pragul anul acesta, la noul salariu mediu?). nu am platit anul trecut nimic, asa ca se considera an neasigurat, fara contributie, fara vechime. declaratia este valabila anul acesta, cand pot plati 232lei/luna. estimez ca nu voi depasi pragul... probabil o sa suspend si anul viitor declaratia, si n-o sa am pensie...
in schimb mai am o intrebare, la care nu m-am gandit cand eram acolo. am fost la recensamant, angajata cu conventie civila. pe conventie scrie ca se retin, pe langa impozit, si contributii la pensii 10%, ceva la somaj, nu mai stiu exact ce.
acest 10% nu intra tot pe cnp-ul meu, ca si contributie, chiar daca eu ca pfa nu am platit nimic anul trecut?