avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare act identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare act identitate

Trebuia sa-mi ridic noul act de identitate, si mi s-a spus ca nu mi-l pot face pt ca a intervenit o problema. Si anume, in timpul facultatii facuta in Gl, eu fiind din Br, in loc de viza de flotant politia de acolo mi-a facut domiciliu pe Gl( in conditiile in care eu domiciliez in Br, am fost luata in spatiu de parintii mei care domiciliaza de asemenea in Br). Mi s-a spus ca dureza pana la 45 de zile solutionarea, insa am nevoie urgenta, urgenta de act! Cum as putea sa urgentez solutionarea? Sau cine trebuie sa raspunda pt greseala asta?
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 19:13, 21 Decembrie 2011
@bep

Sunteti de acord ca situatiile speciale merita o atentie speciala? Si ca este o greseala umana? Calculatorul face numai ce ii spunem noi sa faca.

Oricine poate gresi, sunt de acord cu asta, insa nu toti lucratorii de la ghisee sau sefii lor sunt dispusi sa inteleaga nevoile oamenilor si sa incerce sa le rezolve cat mai repede.

Poate este exagerat spus bataie de joc, cum a zis ERD, insa nici mare interes nu se simte din partea celor care ar putea sa o ajute. Sa i se spuna sa mai treaca o data la cateva zile, cand ceea ce se intampla o poate face sa isi piarda niste drepturi, nu mi se pare corect.
In mod normal trebuia sa i se ceara nr. de telefon si sa o anunte SPCLEPul asta ca sa nu o mai puna pe drumuri. In alta ordine de idei pana nu se clarifica cine a gresit normal ca nu i se face un alt act. Desigur a gresi e omeneste dar trebuia ca seful serviciului sa-si ceara scuze si sa se poarte cu respect. Ma intreb eu corespondenta nu poate fii urgentata pe cale electronica? Nu o sa dureze 45 de zile, o sa fie bine:)
Multam pt intelegere! Daca nu ar fi fost problema cu somajul puteam sa astept mult mai calma rezolvarea. Dar, avand in vedere ca sunt situatii limita cred, sau in nainvitatea mea, vreau sa cred ca se pot rezolva cu putina bunavointa! Atat, nimic mai mult! Si eu in situatia mea, vreau sa cred ca se pot misca cumva demersurile astfel incat sa nu-mi pierd un drept! Cu totii gresim, marea diferenta consta in faptul ca unii sunt aspru trasi la raspundere, iar altii...ba! Niciun functionar/sef nu misca nimic, dar nimic! Te asculta cateva secunde plangandu-te dupa care striga: " Urmatorul, va rog! Haideti, haideti, avansati!".
Sunt convinsa ca o sa ma mai lovesc de atitudinea lor indiferenta, dar platita din banii nostri pana la solutionare, si clar dupa, insa nu pot ramanae la fel de indiferenta la ceea ce fac!
Dar ei, intr-o situatie similara....cum ar proceda?
:offtopic:

@Justitiarul71 a scris:

Ma intreb eu corespondenta nu poate fi urgentata pe cale electronica?

Foarte buna observatie :yes:
Buna ziua! Am sunat la evidenta Gl, nu stiu nimic, n-au primit nici un act de verificat! La Br " se incadreaza in termenul legal, asteptam, reveniti cu un telefon saptamana viitoare, sau peste 2 saptamani"! Ma' ce fac astia? Am sunat si la nr de Buc pt reclamatii si acolo mi s-a spus ca treaba cu domiciliul gresit pica, pt ca chiar daca ar fi fost asa expira dupa 1 an. Problema este la Br, care din D-zeu stie ce motive nu-si face treaba! Sfatul lor a fost sa insist iarasi, la sefa mareee( la care am mai fost), si care cu siguranta o sa bage aceeasi vrajeala cu " asteptati"! Cei de la Buc au fost mirati ca pana acum nu am actul eliberat!
Ajutoooor, va rog! Eu nu stiu ce sa mai fac!

Alte discuții în legătură

O mica mare problema...cel putin pt familia mea cicisxn cicisxn Buna seara. In ultimii 3 ani si jumatate,atat eu cat si sotia am lucrat la o firma cu profil GSM. Noi avem domiciliu stabil in Braila,firma e din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj intr-un judet in care lucrez dar nu pot dovedi domiciliu? cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Domiciliul meu stabil este in judetul Braila dar de 1 an lucrez in judetul Sibiu. Cand m-am angajat aveam o viza de flotant, mentionata evident ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)