Sunt singura fiica al tatalui meu din prima casatorie. Dupa ce a divortat de mama,tatal meu cu ajutorul parintilor si-a cumparat un apartament. Dupa cativa ani s-a recasatorit nemai-avand alti copii.'E casatorit de 18 ani'. Apartamentul era trecut pe numele lui dar de putin timp a trecut-o si pe noua sotie. Ce drepturi am in aceasta situatie? Pot sa mostenesc tot apartamentul s-au numai cota-parte?Mentionez ca noua sotie a tatalui meu a incercat de multe ori sa ma desparta de acesta si cam95% a reusit.Mai e vorba si de o succesiune ptr pamanturi unde tot numai tatal meu e trecut avand in vedere ca e mostenire de la bunicii din partea lui,decedati. Intreb aceste lucruri deoarece tatal meu e grav bolnav si numai dumnezeu stie cat o mai duce.:sorry:Va multumesc.
@oanatdr, "interzis" nu-i totuna cu "revocabil". Cand zici "interzis".. inseamna ca nu-i posibil, e irealizabil, nu se poate, nu se va face. " Revocabil" e... dupa ce am facut deja ( dupa ce s-a donat deja ) si se poate revoca, nici macar sigur se va revoca.
Credeti ca daca ati fi zis ca vanzarea intre soti e interzisa , iar donatia e revocabila, omul nu intelegea ? Daca dvs vi se pare ca " revocabil " apartine limbajului juridic, il puteati inlocui.. insa nu cu "interzis".
Dar nu a fost vb de cuvant si ca nu ar fi inteles..pt ca ati continuat cu "daca nu a facut vreo conventie matrimoniala cu ea dupa 1 octombrie 2011 nu are cum sa fie co-proprietarra"...ori avea cum sa fie tocmai pt ca donatia nu e interzisa, ci doar... revocabila.
Cred ca toti suntem supusi greselii, m-ar enerva ca am gresit, nu ca imi atrage cineva atentia, pe dvs nu stiu ce v-a enervat si de ce.
Mostenire dupa tata
caren
in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)