avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sunt singura fiica al tatalui meu din prima casatorie. Dupa ce a divortat de mama,tatal meu cu ajutorul parintilor si-a cumparat un apartament. Dupa cativa ani s-a recasatorit nemai-avand alti copii.'E casatorit de 18 ani'. Apartamentul era trecut pe numele lui dar de putin timp a trecut-o si pe noua sotie. Ce drepturi am in aceasta situatie? Pot sa mostenesc tot apartamentul s-au numai cota-parte?Mentionez ca noua sotie a tatalui meu a incercat de multe ori sa ma desparta de acesta si cam95% a reusit.Mai e vorba si de o succesiune ptr pamanturi unde tot numai tatal meu e trecut avand in vedere ca e mostenire de la bunicii din partea lui,decedati. Intreb aceste lucruri deoarece tatal meu e grav bolnav si numai dumnezeu stie cat o mai duce.:sorry:Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:34, 30 Decembrie 2011
@oanatdr, "interzis" nu-i totuna cu "revocabil". Cand zici "interzis".. inseamna ca nu-i posibil, e irealizabil, nu se poate, nu se va face. " Revocabil" e... dupa ce am facut deja ( dupa ce s-a donat deja ) si se poate revoca, nici macar sigur se va revoca.
Credeti ca daca ati fi zis ca vanzarea intre soti e interzisa , iar donatia e revocabila, omul nu intelegea ? Daca dvs vi se pare ca " revocabil " apartine limbajului juridic, il puteati inlocui.. insa nu cu "interzis".
Dar nu a fost vb de cuvant si ca nu ar fi inteles..pt ca ati continuat cu "daca nu a facut vreo conventie matrimoniala cu ea dupa 1 octombrie 2011 nu are cum sa fie co-proprietarra"...ori avea cum sa fie tocmai pt ca donatia nu e interzisa, ci doar... revocabila.

Cred ca toti suntem supusi greselii, m-ar enerva ca am gresit, nu ca imi atrage cineva atentia, pe dvs nu stiu ce v-a enervat si de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la inchiriere daca succesiunea nu este dezbatuta? carmen61 carmen61 din suprafata 467 mp pe care sunt construite 6 camere,din care 2 au fost cedate cu act de comodat de proprietar (tatal meu)care este decedat,fratelui meu care ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)
Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)