avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare proprietate fara urmari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare proprietate fara urmari

Am o proprietate - imobil - si as dori sa o instrainez unei rude apropiate. Intrebarea mea este daca pot face asta fara urmari in urma decesului meu. Adica cei 2 copii ai mei sa nu aibe posibilitatea legala de a ataca acest act dupa decesul meu. Mentionez ca ruda respectiva este un nepot din partea sotiei. Cum este mai bine sa fac ?
Multumesc anticipat pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: andrea0810 , utilizator 21:27, 13 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
am si eu o problema: in urma cu 3 ani am avut o relatie in urma caruia m-am ales cu multe datorii si un fiu. In anul 2007 am semnan ca girant ptr domnul X care facea un credit de la o anumita banca. In anul 2008 eu am ramas insarcinata, dar in momentul nasterii el (tatal copilului) a decis ca nu vrea sa ne mai vada nici pe mine, nici pe copil. Am deschis proces, in care s-a stabilit prin hotarare definitiva si irevocabila ca Dl "X" este tatal minorului. Din decembrie 2008 (de cand ne-am despartit) dl. 'X" nu a mai platit nici o rata la banca, si ca urmare mi-a venit instiintare ca voi fi executata silit. Nu am nimic pe numele meu, ca urmare mi-au poprit conturile.Acum insa, preau sa cumpar un apartament si intrebarile mele sunt:
1. daca il pun pe numele meu poate sa vina banca respectiva sa ma execute silit?
2. pot sa il pun pe numele copilului( 2 ani si 7 luni) dar: in hotatrarea respectiva nu se face referire la cine este tutorele minorului. pot semna numai eu in numele minorului?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
andrea0810, utilizator
Se poate incheia un contract de vanzare-cumparare simulat prin care d-voastra vindeti nepotului bunul respectiv.
Daca il veti cumpara pe numele dvs veti fi executata silit de banca.Daca il cumparati pe numele copilului atunci va trebuie autorizarea instantei de tutela.Notarul va va da indrumari in acest sens.Problema este ca banii de fapt ar proveni din fondurile dvs nu ale copilului.deci ne-am afla in fata unui act simulat .Nu stiu ce sa zic ,exista posibilitatea sa aveti probleme ulterioare cu banca ,daca se va afla intr-un fel sau altul.Eu cred ca ar trebui sa mai asteptati .
Si daca copilul meu il primeste ca donatie? Adevarul asta este defapt.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)