avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Probleme schimbare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Probleme schimbare carte de identitate

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema in care sunt implicata eu, Consulatul Romaniei la Bruxelles si Primaria Sibiu ( Evidenta persoanelor, Domnul X).
Am avut casatoria in 18 Noiembrie la Consulatul Romaniei la Bruxelles, in data de 7 Decembrie m am prezentat la Consulatul Romaniei la Bruxelles sa imi emita o procura pentru a mi schimba numele si domiciliul in urma casatoriei. I am spus Doamnei de la ghiseu ca doresc o procura pe care sa apara mentiunea aceasta, insisitand ca pe aceasta procura sa apara si schimbare de domiciliul , pentru ca asa doresc cei de la primaria din Sibiu. Doamna de la ghiseu, respectiv Domnul consul ulterior prin telefon au spus ca nu poate sa imi apara pe procura si schimbarea de domiciliu deoarece Dansii au o formulare oficiala valabila cu standardele internationale si nationale la orice primarie, pentru ca aceea este o procura speciala si nu pot sa scriu ce doresc eu pe ea. Si a zis ca am voie sa scriu doar: Schimbare de domiciliu in urma casatoriei , ceea ce am si scris!, pentru ca de schimbarea domiciliului scria pe cererea atasata procurii, si nu ar trebui sa fie nici o problema.
La primaria din Sibiu mi a fost refuzata aceasta procura pe motiv ca pe ea nu este mentionat in continuarea Schimbarea numelui in urma casatoriei si schimbarea domiciliului. Am sunat din nou la Ambasada, primind din nou acelasi raspuns, si ca Dansii nu ma pot ajuta cu nimic.
A fost mama mea care este si imputernicita din nou la ghiseu relatand ceea ce a vorbit sotul meu cu Domnul Consul, acesta refuzand din nou.
Mama mea a mers apoi la seful Serviciului de Evidenta a Persoanelor Sibiu, Dl X, acesta spunand ca imi refuza cateoric procura pe motiv ca nu este mentionat pe prima pagina si schimbarea de domiciliu si ca pagina a doua nu are nici o valoare pentru Dansul si ca citez pot sa o arunc la gunoi chiar daca era semnata si stampilata de Consulat. Acesta trimitindu ma din nou la Consulat sa imi modifice procura!
L a rugat mama pe Domnul X sa imi dea o declaratie scrisa ca nu doreste sa imi primeasca procura sau sa sune la Consulat sa se puna de acord cu dansii si sa vada care are dreptate. Acesta a refuzat categoric aceasta spunand ca are legea in mana si nu are nici un motiv sa faca acest lucru!, lege pe care acesta nu a facut o public!

Va rog frumos sa imi spuneti ce anume trebuie sa fac unde anume trebuie sa merg sa imi spuna cine are dreptate si cine nu are si cum sa fac sa imi rezolv problema in cazul in care sunt refuzata de ambele parti!
Fiecare dintre cei doi Domni, Domnul Consul si Domnul X ma trimit de la unul la altul. Eu acum nu stiu ce sa mai fac in cazul in care am facut totul ca sa primesc cartea de identitate.

Va multumesc foarte mult pentru un raspuns cat mai urgent!

Cu stima,
Diana
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:28, 15 Decembrie 2011
Va rog sa-mi explicati si mie cum e cu formularul de cerere? Persoana interesata se duce la ambasada sau consulat, iar poza i se aplica de acestia pe cerere fara ca acesta cerere sa fie completata, nici macar cu numele si prenumele titularului? Iar imputernicitul primeste cererea doar cu poza, insotita de procura si actele in original, se prezinta la evidenta si completeaza cererea in fata lucratorului? :hammer:
Poza se aplica pe procura speciala, in coltul din dreapta sus.
La ambasada / consulat nu se completeaza nicio cerere - cel care este mandatat prin acea procura speciala sa depuna actele completeaza cererea in Romania, la ghiseu, in fatza lucratorului de la Evidenta.

Cel mandatat se prezinta la ghiseu doar cu acea procura speciala. De aceea trebuiau scrise pe procura ambele motive ale solicitarii schimbarii cartii de identitate - nu unul pe procura, unul pe cerere.
Acea cerere putea sa aiba si 10 stampile consulare - nu avea nicio valoare.
Multumesc!:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin de identitate edyon edyon Am si eu nevoie de o informatie,daca ma poate ajuta cineva.Eu nu mai stau in Romania,am permisul de rezidenta in Germania si sunt in divort,divortul avand loc ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si indemnizatia de crestere a copilului ZamfirSilvia ZamfirSilvia Buna ziua! Sunt cadru didactic cu o vechime in invatamant de 7 ani, la data de 31 august 2011. Incepand cu 1 septembrie 2011 am intrat in concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in germania Tschiesche Tschiesche Buna ziua, doresc un raspuns legal la o intrebare concreta, determinata de o situatie concreta.Locuiesc in Germania din 2010, dar nu am renuntat la cartea de ... (vezi toată discuția)