avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Formula de calcul caldura apartament debransat de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata

Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale vecinilor, colocatarilor, bransati la reteaua centralizata) care traverseaza incaperile acestuia. Procedura. Temei legal.
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 08:47, 10 Noiembrie 2022
Conditiile de acceptare a izolatiei termice ar trebui sa fie una singura : sa existe. Ar trebui ca in fiecare condominiu sa se intocmeasca un regulament de ordine interioara votat de majoritatea simpla unde sa se prevada diferitele feluri de executare a acestor izolatii.

Daca se poate discuta de diferite materiale din care se pot executa izolatiile , de stabilitatea materialelor aplicate pentru a se preveni dezizolarea intentionata , fise tehnice ale materialelor, de sigilii aplicate ce se poate oare zice?.:O
Sa luam in discutie metoda arbitrara cu urmat.situatie: stabilim 20% pentru partea comuna.De ce este obligatoriu sa repartizam in functie de supr. utila a ap. acest procent al propriet. comune si nu se repartizeza pe nr. apartamentelor acolo unde supr. peretilor din holuri care corespunde fiecarui ap. este aprox. egala chiar daca supr. ap. difera (ap.2 cam 3 cam. 4 cam) ?
Chiar asa?. De ce nu se ia in calcul o suprafata din fata blocului?.:-/
@tomasso
Pentru ca L230 si HG 1588 nu au prevazut aceasta posibilitate.
Asta e legea, cu ea defilam. Cand vom avea alta, ne supunem.
Buna ziua.

Poate ma puteti ajuta cu urmatorul aspect.

Am confirmat cu firma RADET ca orice debransare legala se face in baza unui Referat tehnic de specialitate pentru partile comune. Acest referat contine procentul pentru partile comune. Nu ar trebui sa se foloseasca acest procent in repartizarea cheltuielilor? De ce trebuie sa stabileasca arbitrar asociatia un procent, cand exista unul indicat de cineva autorizat?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Plata parti comune radet arvat_t arvat_t Buna seara,sunt in totalitate debransata de la Radet,partile comune din apartament,respectiv coloanele de caldura au fost izolate prin pereti de rigips.Am ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)