avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Formula de calcul caldura apartament debransat de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata

Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale vecinilor, colocatarilor, bransati la reteaua centralizata) care traverseaza incaperile acestuia. Procedura. Temei legal.
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 08:47, 10 Noiembrie 2022
care ar fi legea care zice procentul care trebuie sal plateasca cei debransati ??? e nebunie mare cu procentul asta si nu am gasit, eu ca presedinte, ca sa le explic oamenilor care e acest procent care poate fi stabilit...si intre timp, sa hot in AG ca accest procent, in cazul nostru sa fie zero.

-mentionez ca pe scara noastra la intrare e giga pt toti, din 20ap : 10brabsati - 10debransati, tevile pe verticala sunt schimbate cu ppr (nu prea se mai incalzesc ca cele din fier), in subsol sunt izolate termic, pe scara nu sunt tevi sau calorifere, cei debrasanti nu locuiesc in ap iar cei care stau se incalzesc la curent, nu sunt centrale pe gaze, nu sunt repartitoare.
Ca sa nu mai fie nebunie, chemati o firma sau RADET sa va faca inventarierea instalatiei de incalzire si atunci o sa va stabileasca si cata cota-parte indiviza are fiecare apartament pentru calculul caldurii si cat revine din factura pentru partile comune si tevi. Pentru cei deconectati, daca nu exista documente valabile, acestia ar putea suporta plata caldurii ca si cum n-ar fi deconectati.

Daca nu faceti acest inventar puteti sa puneti orice procent, hotarat de proprietari sau comitet, ca tot gresit va fi.
cavallis a scris:

care ar fi legea care zice procentul care trebuie sal plateasca cei debransati ??? e nebunie mare cu procentul asta si nu am gasit, eu ca presedinte, ca sa le explic oamenilor care e acest procent care poate fi stabilit...si intre timp, sa hot in AG ca accest procent, in cazul nostru sa fie zero.

Fantastic =D>
Chiar nu e clar ca acest procent nu se voteaza, nu se alege?

Oare ce ar fi daca in adunarea generala s-ar vota:
- suprafata utila a fiecatui apartament. Eu vreau sa mi se ia in calcul 1m2 SU. :O
- impozitul pe salarii. Nu stiu cati ar fi de acord cu taxele mari luate de stat pentru salarii. Hai sa votam sa le platim la jumatate. #-o
- Eu propun sa hotarati si procentul de repartizare pentru apa rece. "Adunarea generala a proprietarilor hotaraste ca proprietarilor debransati din sistemul de incalzire li se va repartiza 0 mc de apa rece. Intregul consum de apa rece va fi repartizat doar proprietarilor care mai sunt bransati si si care n-au implinit varsta de 30 de ani." :ban:
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
grandanat, utilizator
nici sa se aduca o firma care stie sa faca acest calcul nu se vrea, ca dece sa plateasca nsite bani in plus...si pana la urma, au zis: daca tot a fost zero acel procent, sa ramana zero si cu asta basta, luand in calcul situatia de mai sus amintita.
cei debransati au acte/prpbari...deci s-au scos legal.
Sa inteleg ca o lege/ordin cu procentul exact nu exista...ci doar cota parte din tevile comune din subsol si ap in urma inventarierii tevilor? dar daca acest lucru nu se cere sau nu se vrea de nici unu din asoc cum se va face?

-metiune : cand sa votat procent zero...sa luat in calcul legea 325/2006 ca daca in subsol tevile sunt izolate se poate renunta la procente din fac.caldura pt cei debransati, caci se reduc pierderile...iar in ap fiind coloanele de ppr care nu se mai incalzesc ca cele de fier avand un schimb termic redus... pe un tronson sunt toti debransati si apa nu mai circula pe partea aia, respectiv pe coloane pe verticala acel tronson si tevile fiind neincalzite.

pt grandanat : daca nu sa ajuns la nici un rezultat in AG, ce vroiai sa se intample? sa trecem de capul nostru niste sume/procente doar ca sa fie pe placul unora??? nu trebuie totusi o baza legala a ceea ce se hot? si daca nu sa vrut sa se aduca o firma specializata in domeniu sa ne faca acest calcul...ce era sa trec pe lista de plata? doar nu treceam ca asa a vrut predesintele. Eu am venit cu o problema la care sai gasesc o solutie, nu sa fiu luat in deradere de un "........", ca misto stiu si eu sa fac !
Daca esti asa destept...dami legea unde zice cat trebuie sa fie acest procent sau intervalul acestuia, ca atunci ca se va face sedinta, sa votam in cunostiinta de cauza.
Degeaba va dam legea (325/2006), care intre altele zice si de obligativitatea contorizarii la nivel de apartament, daca dv., proprietarii din bloc, nu vreti sa respectati nicio lege si o cititi din 2 in 2 randuri si numai unde va convine.

Asa ca faceti cum credeti de cuviinta.
@grandanat are dreptate, pana la urma comitetul executiv la dv. este unul de paie, se teme sa aplice legea, se teme sa conduca, supune totul la vot in dispretul legilor. Pai daca va faceti legi proprii in asociatie, atunci ce va mai trebuie alte legi ale statului?

Alte discuții în legătură

Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Plata parti comune radet arvat_t arvat_t Buna seara,sunt in totalitate debransata de la Radet,partile comune din apartament,respectiv coloanele de caldura au fost izolate prin pereti de rigips.Am ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)