avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Formula de calcul caldura apartament debransat de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata

Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale vecinilor, colocatarilor, bransati la reteaua centralizata) care traverseaza incaperile acestuia. Procedura. Temei legal.
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 08:47, 10 Noiembrie 2022
cavallis a scris:



pt grandanat : daca nu sa ajuns la nici un rezultat in AG, ce vroiai sa se intample? sa trecem de capul nostru niste sume/procente doar ca sa fie pe placul unora???


1. Tot nu ati inteles. Acest procent nu se decide in AG, deci nici nu trebuie supus la vot.
2. Comitetul executiv nu trebuie sa astepte hotarari ca sa corecteze aspecte gresite, contrare legii, din asociatie. Dvs practic spuneti ca daca cheltuielile cu salariu administratorului s-a repartizat pana acum pe numar de persoane, conducerea ar trebui sa frece menta si sa astepte ca modul de repartizare al salariului sa fie decis in AG. Aceasta abordare ar trebui premiata cu o amenda din partea autoritatilor si cu demitere din partea proprietarilor.
@Cavallis,
1. Din p.d.v. legal constitutional nu poti fi silit sa beneficiezi de niste servicii de care nu ai nevoie. Si nici atat sa le si paltesti.
2. Ca si calcul, daca tevile sunt din material termoizolant, nu mai cedeaza caldura la trecerea lor prin apartamanete, asadar nu mai exista pretext de a cere un procent-parte.
3. Contractul de incalzire este intre furnizorul de agent termic si asociatie. Deci nu-i priveste pe altii repartzarea mai departe a costurlor.
4. Situatia in care s-ar putea schimba statutul actual prezent la ascocitata dvs, nu poate avea loc decat in urma plangerii in instanta a unuia dintre locatarii membri de ascociatie, care nu ar fi de acord cu impartirea procentelor respective. Si in situatia data, va cam pierde.

Asa ca, puteti sta linistit.
o noua intrebare :
Explicare situatie ap.debransat --- la et4t(ultimul etaj), perete pe Nord si Est sunt pe exterior, 1perete spre Sud spre uscator unde geamurile sunt mereu deschide de cei care folosesc acel uscator -racind peretele apartamentului din bucatarie, in ap nu mai sunt tevi de la sistemul centralizat - decat max10cm de la pardoseala- centurile nu mai erau la cumparare, ap de sub are caldura, ap pe Vest are caldura.
In asociatia unde e ap nu sa platit cota parte pana acum la cei debransati, anu asta vor sa hot in cadrul comitetului executiv o cota de 15% pt ap de la et intermediare, la ap de la parter si et 4 sa le treaca o cota de 7-8%.
Asociatia este contorizata la intrarea in fiecare scara cu giga...nu sunt repartitoare in apartamente.

Intrebare : care ar fi cota parte indreptatita sa fie platita de un astfel de ap, la situatia de la mai sus ? e mult sau putin 7-8% sau care ar fi cota rezonabila de platit?
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
elga50, moderator
Buna ziua,
Ma intereseaza cum se repartizeaza cheltuiala la factura de caldura pt apartamentele debransate si cele nedebransate de la reteaua CET.
Noua in aceste probleme.
Ce art scrie ca trebuie comtorizat fiecare apt? La noi multi debransati, caloriferele pe jumatate reci etc si avem centrala de bloc (nu radet)
Mulțumesc anticipat

elga50 a scris:

Degeaba va dam legea (325/2006), care intre altele zice si de obligativitatea contorizarii la nivel de apartament, daca dv., proprietarii din bloc, nu vreti sa respectati nicio lege si o cititi din 2 in 2 randuri si numai unde va convine.

Asa ca faceti cum credeti de cuviinta.
@grandanat are dreptate, pana la urma comitetul executiv la dv. este unul de paie, se teme sa aplice legea, se teme sa conduca, supune totul la vot in dispretul legilor. Pai daca va faceti legi proprii in asociatie, atunci ce va mai trebuie alte legi ale statului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Plata parti comune radet arvat_t arvat_t Buna seara,sunt in totalitate debransata de la Radet,partile comune din apartament,respectiv coloanele de caldura au fost izolate prin pereti de rigips.Am ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)