avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua!Tare incurcate mai sunt itele! Am si eu cateva nedumeriri.M-am hotarat sa fac un copil.Sunt angajata din 15 mai 2008 pe o perioada determinata.Am avut un concediu medical de 4 zile.Pot beneficia de indemnizatie?Sau tr.ca sotul sa stea acasa sa creasca copilul si eu sa ma duc "pe plantatie"?(exact asa e la mine la munca)
Va rog pe toti sa cititi tot topicul inainte de a pune noi intrebari. S-a raspuns deja la ultimele 3 postate chiar in aceste pagini, plus ca sunt zeci de topicuri pe aceasta tema (desi regulamentul interzice acest lucru...)

@ramo77: da, se iau in calcul toate veniturile pentru care s-a platit impozit.

@violeta2204: nu conteaza ce se spune la TV. Cand vom vedea normele vom sti.

@milosh: da, a mia oara: se iau in calcul toate veniturile profesionale.

@barbualina: daca ai platit impozit 12 luni anterioare nasterii, vei beneficia de indemnizatie. Nu conteaza din ce sursa a provenit venitul (salarii/activitati independente), numai sa fie venit profesional si sa platesti impozit.
e foarte interesant cum o lege, aparent simpla, poate naste atatea nelamuriri. Poate pentru ca inainte de aparitia ei nimeni nu si-a pus problema interpretarii tuturor legilor care sunt legate de indemnizatia de ingrijire copil, mai ales ca suma de la stat era atat de mica...si in scadere :D
legat de veniturile profesionale supuse sau scutite de impozit sau de intrarea dintr-un c.i.c in altul cu sau fara intrerupere, de certificate medicale inainte de nastere etc. - sunt clar aratate in legislatia anterioara (si in vigoare), deci, noua lege nu inteleg de ce naste astfel de intrebari....;)

Parerea mea e ca singura problema pe care o poate ridica aceasta lege este Brutul sau Netul.?!.. si avand in vedere ca aceasta indemnizatie nu se impoziteaza iar statul nostru nu va permite acordarea unei sume fara sa-si traga si cota lui, banuiesc raspunsul: 85% din veniturile nete. Dar sa asteptam, dupa cum spunea si Andreea, normele metodologice de aplicare a legii 257/2008.

Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa-mi oferiti o informatie.
Ma aflu in concediu de crestere si ingrijire copil din iulie 2008. Dar, inainte de a intra in acest concediu, eram deja in CIC din noiembrie 2006. Mai simplu spus, am lucrat pana in noiembrie 2006, in noi. 2006 am intrat in CIC pentru baietelul meu si intre timp, cand baietelul meu avea 1 an si 9 luni (deci nu terminasem CIC) am nascut o fetita si continui CIC pentru ea. Intrebarea mea este daca voi beneficia de 85% din media veniturilor realizate inainte de prima nastere, cand eram in campul muncii, sau din veniturile din ultimele 12 luni inainte de ultima nastere, adica iulie 2007-iulie 2008, cand luam 600 ron?
Va multumesc.
Dupa cum ar spune legea...: ultimele 12 luni dinaintea nasterii copilului(cel de-al doilea).Din pacate, aceasta ar cam fi interpretarea.Sa asteptam totusi, poate vin anul acesta, normele metodologice.Nu cred sa dea o alta interpretare, dar...

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)