Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Va rog sa ma lamuriti, am inteles ca de la 1 ian 2009 se va calcula indemnizatia ca fiind 85% din venitul net pe ultimele 12 luni. In ianuarie imi voi incheia concediul pentru ingrijirea copilului si ma voi reintoarce la lucru, dar intentionez sa am un al doilea copil. Cum se va calcula indemnizatia pentru ingrijirea celui de-al doilea copil daca voi lucra mai putin de 12 luni pana la urmatorul concediu pentru ingrijirea copilului?
Cu multumiri, Serina
Se vor lua in calcul veniturile nete realizate, timp de 12 luni , în ultimul an anterior datei naşterii celui de-al doilea copil. Adica, indemnizatia primita pentru primul copil si veniturile realizate pana la data nasterii celui de-al doilea copil.
Daca sotia se hotaraste sa intrerupa concediul de 2 ani pt crestere copil, il poate lua sotul in continuare?
Situatia e urmatoarea: sotul are salariu mult mai mare si intentioneaza sa obtina o indemnizatie mai mare (prin 85% din media salariilor pe ultimul an) deci doreste ca sotia sa inceapa lucrul si el sa intre in continuarea ei in concediul de 2 ani.
Da, poate sotul sa intre in CIC in locul sotiei.
OUG nr.148/2005 prevede ca, de indemnizaţia şi stimulentul prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă beneficiază, opţional, oricare dintre părinţii fireşti ai copilului.
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)