Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
@cris1979
c.i.m. nu se rezilieaza , ci se suspenda in situatia in care doriti sa intrati in CIC, urmand ca la data terminarii CIC sa puteti sa va intoarceti la locurile de munca respective.
Se iau in calcul toate veniturile profesionale realizate .... in speta, vi se vor cumula toate veniturile nete obtinute in baza c.i.m. pe care le aveti.
In Monitorul Oficial, Partea I nr. 872 din 23/12/2008 a fost publicata Hotărârea nr. 1682 din 10/12/2008 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.025/2006.
In sfarsit au aparut si normele.Sa vedem acum ce decizie va lua guvernul Boc.Totusi legea este adoptata, normele de aplicare aparute...nu vreau sa cred ca nu va fi pusa in aplicare.
Se pare ca legea privind indemnizatiile pentru cresterea si ingrijirea copilului nu va intra in vigoare de la 01.ian.2009.
Oare daca introduc actiune in instanta anexand copie dupa lege si normele de aplicare unde scrie clar ca se aplica de la 01.ian.2009 precum si mentiunea ca din suma primita in prezent nu se poate creste un copil, am vreo sansa de castig?
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)