Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Ar trebui sa mai asteptati putin, sa vedem ce stabileste noul guvern. Este posibil ca Hotărârea nr. 1682 din 10/12/2008 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului sa nu mai intre in vigoare la data stabilita. Vom trai si vom vedea.
Si daca Guvernul proroga termenul de intrare in vigoare a noilor dsipozitii, ce faceti in aceasta situatie? ... este posibil sa modifice doar cuantumul indemnizatiei :-/
Din punct de vedere legal este ok amanarea punerii in aplicare a unei legi? Adica uite legea, nu e legea...
Sincera sa fiu, pe mine ma deranjeaza termenul si nu plafonarea la trei salarii medii brute pe economie(desi nu mi se pare corect si nu sunt de acord sub nici o forma cu asta).Copilul meu implineste un an in februarie si pana se gandesc guvernantii sa aplice legea s-ar putea sa mearga la gradinita...#-o#-o#-o
Va multumesc frumos pentru raspuns si va doresc Sarbatori fericite, iar Anul Nou care vine sa fie si mai bun !
Din Octombrie 2007 pana in Noiembrie 2008 am fost in crestere copil (am primit indemnizatia de 600 lei). In luna Decembrie 2008 am reluat activitatea la locul de munca. Acum sunt din nou insarcinata si voi naste cel de-al doilea copil in luna Iunie 2009. Asta inseamna ca nu voi incasa salariul decat pentru 6 luni.
Intrebare: In cazul meu, indemnizatia pentru cel de-al doilea copil se va calcula ca fiind 85% din veniturile pe ultimile 12 luni (6 salarii+6 indemnizatii) sau se iau in calcul ultimele 6 luni lucrate si alte 6 luni inaintea nasterii primului copil?
Din pacate nu reusesc sa pun "cap la cap" toate articolele normelor de aplicare ale acestei legi si, totodata, imi cer scuze daca repet intrebarea insa as dori sa aflu un raspuns competent aplicat direct situatiei mele.
PS: intr-un articol mai vechi, D-na Theodora Bertzi, secretar de stat în Departamentul de asistenţă socială şi politici familiale, a spus că: "În cazul mămicilor care „au legat două sarcini“ şi au un copil mai mare de 2 ani şi unul mai mic, cuantumul indemnizaţiei pentru al doilea copil va fi de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni de dinainte de naşterea primului copil."
Va multumesc anticipat pentru atentie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. :(
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)