avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respingerea actiunii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respingerea actiunii de divort

Buna ziua,
In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii si au impreuna 2 minori (1 si 5 ani).
Unul din soti nu este de acord cu divortul, in ce fel trebuie sa isi sustina cauza pentru a duce la respingeea actiunii?
Cel mai recent răspuns: N_&_K_43 , utilizator 01:18, 27 Ianuarie 2011
Avlil, cea mai simpla varianta este aceea ca sotia sa se plictiseasca de proces si sa fie respinsa actiunea reclamantei ca nesustinuta.:)
Evident ca nu se va mai prezenta la un termen si...:)

avocat Claudiu Lascoschi
trebuie demonstrat punct cu punct ca actiunea este neantemeiata
Nu, eu ma refeream la respingerea actiunii de divort ca nesustinuta.
Este cel mai simplu mod.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Ce sanse sunt ca actiunea sa fie respinsa ca nesustinuta?
Sau ce alte se se pot folosi de catre reclamant, in afara de martori care sustin ca au vazut sotii vorbind cu voce tare despre cum se aseaza muraturile in borcan?
O colega afirma ca e suficient un avocat cu ceva experienta pentru a construi un caz fara probe.
Sa nu se prezinte reclamanta si sa fie prezent paratul (adica dvs).
Daca procesul se intinde pe o durata de timp mai indelungata se poate intampla asa ceva.

Chestia cu asezatul muraturilor in borcan nu o comentez.
Este dificil sa faci un caz fara probe.Se poate face plangere penala pentru marturie mincinoasa impotriva martorilor.Nu cred ca avocatii se complica pentru un divort si au chef sa isi bata capul prea tare.
Daca s-a deschis procesul de catre sotie ar trebui sa mergeti la un avocat cu cererea de divort a reclamantei.Trebuie vazut concret care sunt motivele si care ar putea fi probele.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez! Doriana Poposcu Doriana Poposcu Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. prezenta ... catinf catinf Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. Prezenta este obligatorie la toate termenele? Care este sanctiunea lipsei la unul din termene? In cazul ... (vezi toată discuția)