avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este legal?

Mostenitorii care numai au acceptat mostenirea in termenul de optiune succesorala,pot fi urmariti ca debitori ,pentru datoriile defunctului(chemati in instanta) daca nu s-a dezbatat succesiunea dupa defunct,sinu s-au stabilit cotele parti?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:59, 27 Decembrie 2011
cred ca o sa o reszolv mult mai simplu ca niciun act din dosar nu este semnat de catre defunct,ci de un mostenitor care a stat cu ea
in noul cod civil mai exista acceptarea sub beneficiul de inventar?
exuser a scris:

in noul cod civil mai exista acceptarea sub beneficiul de inventar?

Stimat domn,

Aș putea spune că, ba din contră, acceptarea pură și simplă nu mai există, din punctul meu de vedere, normele noului Cod civil, respectiv cele Art. 1.100 și următoarele instituind acceptarea beneficiului de inventar ca regulă, iar nu ca opțiune. Evident, va trece timp până ce se vor clarifica toate schimbările aduse de către Noul Cod.

Oricum, nu cred că este cazul de față, aici existând deja o acceptare, ca și un proces pe rol, fiind, deci, judecabile după legea veche, acesta neputându-se aplica retroactiv.

Dar, cu siguranță, pentru situațiile noi trebuie tratată cu atenție această schimbare de lege.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune liliastati liliastati Buna ziua ! Incerc pe scurt sa va expun problema mea. In urma cu 8 ani am divortat,dar nu am facut partaj,iar acum 10 zile fostul sot a decedat,in urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune sandugeorge sandugeorge Tatal meu a decedat in urma cu 17 luni. Acum 3 luni o firma de recuperari a datoriilor m-a contactat sa-mi ceara plata unei datorii de care nu stiam. ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune marinarul marinarul am un frate care s-a sinucis..a avut lipsa in gestiune..vreau sa stiu cine plateste lipsa din gestiune?? (vezi toată discuția)