avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare facut prin avocat !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare facut prin avocat !!!

Buna ziua!

In urma cu cativa ani parintii mei au facut un contrat de vazare cumparare pe numele meu prin care se specifica intrarea in posesie a imobilului cat si a terenului unde ei au locuit, eu am suportat toate cheltuielile in ceea ce a privit intretinerea lor cat si costurile privind inmormantarea lor. Problema e ca contractul a fost intocmit de catre avocat si semnat de catre ambii parinti, avocatul nu mi-a adus la conostinta faptul ca trebuie sa mergem si la notariat dupa semnarea contractului. Specific ca ambii parinti sunt decedati. Puteti sa-mi spuneti care ar fi procedurile care trebuie urmate pentru intabularea terenului pe numele meu si daca fratii ar avea posibilitatea de a pretinde ceva constienti de faptul ca eu am suportat toate costurile in ceea ce a privit intretinerea lor cat si inmormantarea.


Va multumesc anticipat !!!


Cu respect,
Vanciu Adrian
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:38, 20 Decembrie 2011
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Dar din pacate sunt confuz in ceea ce ar trebui sa fac. Ati putea sa-mi dati va rog anumite sugestii si care ar fi pasii care ar trebui sa-i urmez pentru autentificarea contractului respectiv si a intra in posesia terenului si a imobilului ???

Aspept raspunsurile dumneavoastra !!!
eu v am dat raspunsul de prima data...

Orice act translativ de proprietate cu privire la imobile trebuie incheiat sub Sanctiunea nulitatii absolute in forma autentica la notar. Ceea ce ati facut dvs poate fi considerat un antecontract. Avand in vedere ca nu este translativ de proprietate, imobilul a ramas in masa succesorala a defunctilor. El formeaza alaturi de alte bunuri ale defunctilor patrimoniul acestora si intra in masa succesorala. Dvs aveti un drept de creanta resultat din cheltuielile cu intretinerea parintilor si cu inmormantarea acestora. Dupa dezbaterea succesiunii fie fratii dvs in cadrul partajului succesoral renunta la dreptul de proprietate asupra imobilului fara a pretinde o sulta in contul cheltuielilor facute de dvs, fie le veti da o sulta daca doriti sa ramaneti cu imobilul.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

...autentificare... ContSters4579 ContSters4579 ...\"Art. 92 (1)Un act juridic semnat in fata avocatului, care poarta o incheiere, o rezolutie, o stampila sau un alt mijloc verificabil de atestare a ... (vezi toată discuția)
Cum pot să împuternicesc o persoană în românia, din australia? am nevoie de cazierul judiciar owanacristinamuresan owanacristinamuresan Am nevoie de Cazier Judiciar din Romania pentru a aplica pentru viza de resident in Australia. Actual, locuiesc in Australia si vreau sa imputernicesc o ... (vezi toată discuția)
Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite din oficiu, la cererea consiliului local? roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare tatal meu a decedat am primit o citatie prin care se cere dezbaterea masei succesorale a unui imobil,respectiv un apartament,insa ... (vezi toată discuția)