avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela bolnav psihic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela bolnav psihic

Am obtinut prin ordin judecatoresc tutela pe mama mea care sufera de schizofrenie paranoida.
Am vandut casa ei ( nelocuibila din cauza degradarii) cu acea hotarare judecatoreasca si am cumparat o alta casa pt ea, in strainatate, dar starea ei de sanatate fiind precara fara posibilitatea de a se deplasa contractul de vanzare-cumparare l-am facut pe numele meu .
Momentan necesitand supraveghere medicala permanenta este este internata intr-un centru de bolnavi cronici,locuinta cumparata pt ea fiind nelocuita.
Intrebarea mea este: care sunt consecintele trecerii casei pe numele meu?Se face inventar de catre primarie si in cazul in care bolnava nu a decedat?
Cel mai recent răspuns: Eugenia3 , utilizator 17:31, 26 Ianuarie 2023
Am inteles problema si am si actionat in privinta asta.Insa a intervenit si altele.Am aflat cat de cat si alte lucruri si ca problema a fost umflata de catre o asistenta sociala cu care eu m-am certat pt. alte cauze.Acum nu doar ca casa mamei mele a fost ridicata ca problema ci deja a fost amestecate si imobilul eltei persoane ,cu care bolnava nu are nici o rudenie ori alte legaturi,doar prin mine.In actele de la autoritatea tutelara figureaza si imobilul in care locuiesc eu dar ca si un fel de chirias.Eu i-am facut bolnavei domiciliul pe acest imobil.De ce apare in dosar ca ar fi al ei si acest al doila imobil nu stiu.Care a fost cumparata de cu totul alta persoana cu ani in urma oricum,cu mult inainte de a fi vandunta cel al mamei mele si sa fi cumparat eu "alta"???
Am avut un fel de apropo mai ciudat din partea doamnei referante cum ca in dosar mai exista si o garsoniera.Am ramas blocata,pt ca asa ceva nu exista,doar adresa era corecta.
Unde as putea sa apelez pt abuzurile de genul asta?Cred ca aici un avocat deja nu mai este suficient.
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
ContSters233872, utilizator
Conform noului cod civil, instanta de tutela este cea care se ocupa de asemenea cazuri. Ar fi Bine sa luati la cunostinta de dosar si sa va angajati un avocat. Referentul si autoritatea tutelara nu putea sa va dea dispozitie de a face acte de instrainare si dvs sa cumparati de la mama, era foarte Clar! Asemnea acre sunt lovite de nulitate!
mirela741 a scris:

Referentul si autoritatea tutelara nu putea sa va dea dispozitie de a face acte de instrainare si dvs sa cumparati de la mama, era foarte Clar! Asemnea acre sunt lovite de nulitate!

Eu n-am cumparat nimic de la mama mea........
Nu ati inteles nimic din ce am scris ......autoritatea tutelara putea elibera dispozitie de orice natura,pana acum dupa decizia de la instanta .Acum conform noului cod civil doar ierarhia autoritatii tutelare mai poate,adica instanta tutelara.Nimic complicat in asta.
Deci pt cei care nu inteleg sau au o problema similara.
Primaria aut.tutelara nu mai poate elibera dispozitii!Ei doar inainteaza cererea instantei pt a o obtine.Dupa 3 ani tutorele poate cere sa fie inlocuit daca vrea dar se fac si controluri periodice.
Daca exista abateri (cum ca bolnava nu a fost bine ingrijit) atunci tutorele poate fi inlocuit de catre reclamant ori de catre controlul aut.tutelare .

Sarbatori fericite!
Bună seara Sunt tutore pentru tatăl meu la grad 1 și am depus darea de seama apoi am aruncat bonurile și chitanțele nu am știut ca o sa mi le ceara.Cum se poate rezolva aceasta situație?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dac proprietara unui apartament este inregistrata cu probleme psihice cum poate sa vanda ap? eu12345 eu12345 Buna ziua, am inteles ca, in acest caz, este nevoie de un tutore. Care sunt demersurile necesare pentru desemnarea unui tutore, ce inseamna tutore? Va ... (vezi toată discuția)
Tutela. danielapv danielapv O persoana de 50 de ani cu schizofrenie ,dupa punerea sub interdictie a trecut sub tutela mamei ei in urma unui proces.Se mai pomenesta in sentinta de alta ... (vezi toată discuția)
Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)