avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lamurire legea 287/2011 privind executorii bancari...,
Discuție deschisă în Executare silită

lamurire legea 287/2011 privind executorii bancari...,

As vrea sa primesc o opinie cu privire la legea amintita in titlu, si anume, in cazul meu, am activat ca executor in cadrul unui IFN pana in 31.03.2011, avand o activitate efectiva de 6 ani. in prezent nu mai lucrez in domeniu. Sunt aplicabile pentru mine dispozitiile art.1:
(1) Executorii inregistrati in conditiile legii la Ministerul Justitiei pana la data de 31 mai 2011, apartinand corpurilor proprii de executori organizate de institutiile de credit si alte entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, de institutiile financiare nebancare sau de institutiile de credit cooperatiste, care desfasoara activitate de executor in cadrul acestora, la data expirarii termenului prevazut la alin. (3), cu o vechime efectiva de cel putin 2 ani de la prima inregistrare in aceasta activitate, vor fi numiti, la cerere, in functia de executor judecatoresc, daca indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 15 lit. a)—f) din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata.
Cel mai recent răspuns: ambidextru , utilizator 17:25, 6 Ianuarie 2012
da ai dreptate , multi executori bancari ar fi fost angajati ca si stagiarii, dar dintre acestia multi , nu ar trece de examene , datorita faptului ca nu sunt pregatiti , nu au experienta , etc ... deci cei dela MJ nu ar trebui sa fie ingrijorati , ca vor avea prea multe solicitari . ( cu cit sunt mai multi cu atit selectia este mai eficienta ) ...
sa nu uitam ca legile din romania trebuie sa fie echitabile sa nu fie discriminatorii, si toti sa aiba un drept egal la munca ......... dupa respectarea acestor legi , in functi de pregatire , pot sa fie sau nu executori .

referitor la situatia mea , eu sunt inregistrat la MJ ca si executor ifn din octombrie 2011 si pina la aceasta data am lucrat ca si consilier juridic din 15.10.2009 , am finalizat peste 500 dosare de executare , si am muncit la un birou de avocatura de din anul 2 de facultate , nu de examene imi este frica ....ci de sistemul de tip ginta existent in romania ( notarii , execotorii, chiar si de avocati in unele regiuni )

eu va multumesc de explicatii , si de parea dumneavoastra ,
personal am sa atac aceasta lege 287 ca si neconstitutionala

Sorinel711 este dreptul tau sa te adresezi justitiei ori de cate ori este crezi ca este necesar. Sper sa nu ma intelegi gresit, dar eu la cum am vazut ca a fost si este sustinuta aceasta lege cred ca sansele demersului tau sunt extrem de mici.In ce ma priveste consider ca forma in care a iesit aceasta lege este ok...gandestete ca oricum ar fi scos o astfel de lege tot existau voci si pro si contra. Daca aceasta lege este neconstitutionala atunci ce spui de prevederile L188/200 republicata, de Statutul actual al executorilor judecatoresti, de Regulamentul de punere in aplicare a L188/2000, care absolut toate au fost modificate abuziv si discriminatoriu de catre executorii judecatoresti actuali, cu scopul vadit de a bloca complet accesul oricarui jurist bine pregatit in casta lor. Daca vei verifica vei observa ca in camerele executorilor judecatoresti se intra actualmente numai pe pile, pe rudenii, pe interese, pe bani foarte multi. Mai mult, marea majoritate sunt rude in aceste camere. Pana cand executorii numiti in baza L287/2011 nu vor sprijini schimbarea liderilor actuali ai Camerei Executorilor Bucuresti(de unde pleaca intreaga buba crede-ma pe cuvant), precum si a UNEJ nimic bun nu se va intampla pentru omul de rand, care desi se chinuie,invata extrem de mult, dar nu are sustinerea si nu poate sa acceada niciodata la ""masa"" lor. Iti doresc numai bine si sarbatori fericite.
Iti urez succes si iti inteleg nemultumirea, insa nu poti pretinde sa devii executor judecatoresc cu doar doua luni vechime.
Eu gandesc simplu: Una e sa faci acte de executare si alta e sa fii consilier juridic si sa te ocupi de dosare de executare...
Atat am de spus.
Succes in demersurile tale si sa ne tii si pe noi la curent cu aceasta speta.
Personal, nu cred ca vei reusi.
Cu toate acestea, are cineva vreo informatie cu privire la faptul ca executorii stagiari vor fi repartizati din oficiu pe langa executorii definitivi, sau se va intampla ca si in cazul avocatilor... sa fie nevoie sa isi caute un Maestru?
Aveti legea 188/2000 pentru a va raspunde . Va trebui sa gasiti un maestru. ( sau un maistru, in bransa sunt sculeri matriteri de exemplu)

Godot, te-a contrazice un pic. Cunosc personal un consilier juridic care stie mai multa executare decat un executor, bancar sau judecatoresc. :P
Si eu as face o exceptie de neconstitutionalitate -1. Avocatii cu 5 ani vechime pot fi primiti in profesie, un consilier juridic cu 6,5 ani vechime plus 3,5 ani vechime de executor bancar, nu poate. Eoare corect? Poate avocatul are doar experienta de drept penal. in plus cam stim cat de "bine" pregatiti sunt avocatii ce au intrat in barouri pana acum 1-2 ani, majoritatea lor.

Un sfat, daca-mi permiteti.
Nu va entuziasmati prea tare. Deja se moare de foame in aceasta profesie, si asta inainte de legea de asimilare. Cand vor fi si mai multi, se va mari numarul celor care se vor suspenda din functie. Tunurile s-au dat deja.
Cat despre creantele bancilor - se va merge mult pe colectare amiabila, stati linistiti. Iar dosarele vor merge la cei ce dau parandaraturi cui trebuie. ;)

Alte discuții în legătură

Legea 287 din 14 decembrie 2011 neconstitutionala sorinel711 sorinel711 Buna ziua, in atentia tuturor executorilor bancari si executori IFN care nu se incadreaza in conditiile legii 287 din 14 decembrie 2011 si care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Admitere in profesia de executor (stagiar/definitiv) ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva daca dupa 3 ani de vechime in profesie juridica si promovarea examenului de admitere in profesia de exec judecatoresc voi avea calitatea ... (vezi toată discuția)
Cum intri in meseria de executor judecătoresc ? Robert Dumitrache Robert Dumitrache Bună ziua! Sunt student in anul III in cadrul Facultății de Drept Unibuc , I-aș ruga pe cei care sunt in domeniu sau au informațiile necesare sa ma ajute ... (vezi toată discuția)