avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lamurire legea 287/2011 privind executorii bancari...,
Discuție deschisă în Executare silită

lamurire legea 287/2011 privind executorii bancari...,

As vrea sa primesc o opinie cu privire la legea amintita in titlu, si anume, in cazul meu, am activat ca executor in cadrul unui IFN pana in 31.03.2011, avand o activitate efectiva de 6 ani. in prezent nu mai lucrez in domeniu. Sunt aplicabile pentru mine dispozitiile art.1:
(1) Executorii inregistrati in conditiile legii la Ministerul Justitiei pana la data de 31 mai 2011, apartinand corpurilor proprii de executori organizate de institutiile de credit si alte entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, de institutiile financiare nebancare sau de institutiile de credit cooperatiste, care desfasoara activitate de executor in cadrul acestora, la data expirarii termenului prevazut la alin. (3), cu o vechime efectiva de cel putin 2 ani de la prima inregistrare in aceasta activitate, vor fi numiti, la cerere, in functia de executor judecatoresc, daca indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 15 lit. a)—f) din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata.
Cel mai recent răspuns: ambidextru , utilizator 17:25, 6 Ianuarie 2012
Jocandi Causa a scris:

:) Este ceea ce a spus un executor judecatoresc din Bucuresti. Nu este parerea mea ci este o informatie primita de la un astfel de executor.

Mult succes tuturor!
Nu pot spune ca nu sunt invidios, :). Cand am vazut ce acte ai nevoie ptr inscriere am decis sa renunt la ideea unui proces impotriva MJ in obligatie de a face plus o exceptie de neconstitutionalitate. Daca va fi cazul, voi da examen cand se va organiza urmatorul concurs . Probabil peste 2-3 ani. :)

In 2011 au depus juramantul noii executori judecatoresti in Martie, Iunie si Decembrie. Deci 3 serii in anul ce tocmai a trecut. Posibil ca si anul viitor sa fie la fel, nu fii pesimist.
Jocandi Causa a scris:

:) Pot sa spun ca numarul executorilor bancari pe care ii cunosc depaseste 100. Am deci un procent decent care sa imi permita o parere oarecum clara despre acest fenomen. nu neg ca sunt executori bancari buni. Majoritatea insa sunt plafonati, este f greu sa nu fii, dat fiind provocarile ce ti le ofera,sau mai bine zis nu ti le ofera aceasta meserie.
cat despre judecatororesti, am o parere si mai proasta, sunt si mai putini cei care stiu. in afara de fostii executori bancari deja ej sau de fostiii avocati,magistrati... restul sunt zero profesional.
Stiu ca vor fi mari schimbari, pentru ca intra in bransa multi oameni tineri.Succes!

100 de executori? CRed ca asta inseamna cam 25% dintre executorii bancari si IFN la nivelul intregii tari. Poate ma insel eu... Cand ai reusit omule sa cunosti atatia? Eu abia am cunoscut 7 sau 8 in ultimii 2 ani si jumatate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 287 din 14 decembrie 2011 neconstitutionala sorinel711 sorinel711 Buna ziua, in atentia tuturor executorilor bancari si executori IFN care nu se incadreaza in conditiile legii 287 din 14 decembrie 2011 si care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Admitere in profesia de executor (stagiar/definitiv) ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva daca dupa 3 ani de vechime in profesie juridica si promovarea examenului de admitere in profesia de exec judecatoresc voi avea calitatea ... (vezi toată discuția)
Cum intri in meseria de executor judecătoresc ? Robert Dumitrache Robert Dumitrache Bună ziua! Sunt student in anul III in cadrul Facultății de Drept Unibuc , I-aș ruga pe cei care sunt in domeniu sau au informațiile necesare sa ma ajute ... (vezi toată discuția)