As vrea sa primesc o opinie cu privire la legea amintita in titlu, si anume, in cazul meu, am activat ca executor in cadrul unui IFN pana in 31.03.2011, avand o activitate efectiva de 6 ani. in prezent nu mai lucrez in domeniu. Sunt aplicabile pentru mine dispozitiile art.1:
(1) Executorii inregistrati in conditiile legii la Ministerul Justitiei pana la data de 31 mai 2011, apartinand corpurilor proprii de executori organizate de institutiile de credit si alte entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, de institutiile financiare nebancare sau de institutiile de credit cooperatiste, care desfasoara activitate de executor in cadrul acestora, la data expirarii termenului prevazut la alin. (3), cu o vechime efectiva de cel putin 2 ani de la prima inregistrare in aceasta activitate, vor fi numiti, la cerere, in functia de executor judecatoresc, daca indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 15 lit. a)—f) din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata.
Da, sunt perfect de acord ca exista si astfel de cazuri. Probabil 1 la 1000 :).
Cu muritul de foame, nu este asa. Cine isi face treaba profi nu va duce lipsa de clienti. Niciodata. Prin nu stiu ce catune asa e, se moare de foame....
Din pacate eu am semnale in acest sens de la executori din bucuresti, pana sa intre si bancarii in paine. Cand se vor alatura inca pe atat, nu va fi chiar ok.
Din pacate, executori judecatoresti buni vor ramane tot putini, o spun in deplina cunostinta de cauza. In afara catorva sefi de corp, f bine pregatiti, restul stiu maxim art.373-580 Cod procedura civila si atat, nimic civil, nimic comercial, nimic...sa nu mai vorbim de noul cod civil.
Este clar, cei buni vor trai bine in continuare. pe langa ei, vechea garda, obisnuita sa "atraga" clientii mari.
Jocandi am vazut ce ai scris si pot sa-ti spun clar ca nu ai idee cam cat castiga un executor judecatoresc din Bucuresti. Eu am crezut ca tu te referi la faptul ca in breasla asta se moare de foame in anumite zone din provincie, dar daca bati apropouri despre Bucuresti pot sa-ti spun clar ca esti intr-o enorma eroare. Eu zic sa nu mai asculti la cei care iti indruga astfel de minciuni. Si dupa intrarea executorilor bancari in paine in Bucuresti se va castiga poate chiar mai bine ca acum, dat fiind faptul ca din banci vor iesi enorm de multe titluri executorii. Sa te intreb altceva....stii tu cam ce venituri trebuie sa ai intr-un an ca sa devii platitor de TVA in profesia de executor judecatoresc ??? Daca nu stiai iti spun eu...35000 EURO/AN...iar toti executorii judecatoresti din Bucuresti sunt platitori de TVA....ti se pare ca daca incasezi minim 35000 Euro pe an esti muritor de foame....ma faci sa rad.
:) Este ceea ce a spus un executor judecatoresc din Bucuresti. Nu este parerea mea ci este o informatie primita de la un astfel de executor.
Mult succes tuturor!
Nu pot spune ca nu sunt invidios, :). Cand am vazut ce acte ai nevoie ptr inscriere am decis sa renunt la ideea unui proces impotriva MJ in obligatie de a face plus o exceptie de neconstitutionalitate. Daca va fi cazul, voi da examen cand se va organiza urmatorul concurs . Probabil peste 2-3 ani. :)
@Jocandi....este oare corect sa vorbesti tu despre lipsa de pregatire a executorilor bancari in fiecare mesaj postat aici?? Ne cunosti tu pe toti ca sa tragi astfel de concluzii?? Eu iti spun ca tu esti intr-o eroare continua, nu vreau sa cred ca este vorba de alte lucruri(invidie, ori diverse interese). Eu nu stiu ce executori cunosti tu, dar te rog ca si jurist, ca si coleg sa vorbesti strict de cei pe care ii cunosti tu. Piata va tria singura in aceasta profesie, cum de altfel este si normal. Iti spun eu ca mare parte din executorii bancari pe care ii cunosc sunt extrem de bine pregatiti, cel putin la acelasi nivel cu executorii judecatoresti actuali. Nu este deloc relevanta ipoteza ta ca sefii de corp sunt mai cu mot decat ceilalti executori bancari, ba chiar pot sa afirm ca te hazardezi in afirmatii gratuite si total nefundamentate.