avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dacã actiunea a fost admisa pe fond, recursul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dacã actiunea a fost admisa pe fond, recursul impotriva hotararii de suspendare a executarii mai are obiect?

Am deschis o acțiune in contencios admin. Privind anulare act administrativ de eliberare din funcție. In prima etapa am obținut suspendarea executarii ordinului pana la soluționarea pe fond a cauzei. Ulterior mi-a fost admisă si acțiunea de anulare a actului admin. Întrebarea mea este dacă recursul înaintat de instituție la ICCJ, care va avea termen in Februarie , mai are obiect? Sau suspendarea își produce efectele pana la soluționarea definitiva si irevocabila a cauzei?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 09:01, 6 Februarie 2015
Parerea mea este ca amandoua actiuni, si recursul impotriva suspendarii si recursul impotriva actiunii privind anularea actului administrativ respectiv , isi urmeaza cursul .
Atata vreme cat nu sunt irevocabile nu produc nici un efect .
Nici sentinta de suspendare nu poate fi folosita iar actul administrativ poate fi executat si nici anularea pronuntata de instanta de fond nu poate produce nici un efect atata vreme cat nu este irevocabila . Sentinta de anulare poate fi folosita, in functie de motivarea instantei, pentru dovedirea nelegalitatii actului administrativ, in cadrul recursului privitor la suspendare .
Cam pe acolo ma gandeam si eu. Isi urmeaza cursul recursul impotriva suspendarii. Va contrazic numai in ce priveste suspendarea. Hotararea este executorie de drept iar recursul promovat nu suspenda hotararea.
Corect. Incheierea sau, dupa caz, sentinta prin care se pronunta suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacata cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare instanta de fond - curtea de a pel virgild virgild Am contestat in instanta, in baza Legii nr. 554/2004, actul admnistrativ de eliberare din functie in baza oug nr 37/2009. Instanta a respins cererea de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ art. 14 versus art. 15 din legea nr. 554/2004 scorpion 13 scorpion 13 Salut tuturor, Sunt interesat de pdv aplicat al unor practicieni sau chiar jurisprudenta, in ceea ce priveste posibilitatea/utilitatea solutionarii unei cai ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire verapetrova verapetrova buna ziua. intentionez sa cer anularea unei autorizatii de construire care incalca mai multe legi. Pot cere in aceeasi cerere la alt capat suspendarea ... (vezi toată discuția)