avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare

fratele meu detine aceasta hotarare pt 2 minori ,a fost dat in judecata de fosta concubina iar in instanta a castigat ea procesul netinandu-se seama de aceasta hotarare nu inteleg cum o instanta da o hotarare dupa care nu se mai tine cont de ea si incredinteaza minori acesteia spre educare si intretinere in spania .mentionez ca aceasta i-a abandonat acum 6 ani .
In astfel de cazuri trebuie sa va prezentati cu hotararile la avocat pentru a se intelege exact situatia.
In aceasta materie chiar daca exista o hotarare de incredintare se poate obtine ulterior o alta hotarare total opusa.
Deocamdata ar trebui depus apel ca sa nu iesiti din termen.
Apoi veti putea cauta un avocat ca sa va edificati exact si eventual sa va redacteze si motivele de apel.
Fiind vorba de o hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare aceasta nu mai poate fi atacata decat cu contestatie in anulare sau revizuire.
In cazul unei hotarari privind incredintare minori, ea nu poate fi luata ca atare cu privire la puterea lucrului judecat, intrucat daca au loc schimbari ale conditiilor de "mediu" ale celor doi parinti, atunci instanta avand in vedere interesul superior al copiilor va dispune dupa caz la incredintarea minorului catre unul dintre cei doi parinti sau va stabili o custodie comuna dupa caz.
Pai...degeaba este o hotarare definitiva si irevocabila daca poate deschide alt proces partea adversa...
Cere simplu reincredintarea minorului...
va multumesc pt raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal vladflorin vladflorin Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea unei sentinte raylar raylar Buna ziua .am o intrebare ...in urma unui proces de divort am pierdut custodia fiicei mele am facut apel... in martie s-a pronuntat sentinta si nu m-ia fost ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)