fratele meu detine aceasta hotarare pt 2 minori ,a fost dat in judecata de fosta concubina iar in instanta a castigat ea procesul netinandu-se seama de aceasta hotarare nu inteleg cum o instanta da o hotarare dupa care nu se mai tine cont de ea si incredinteaza minori acesteia spre educare si intretinere in spania .mentionez ca aceasta i-a abandonat acum 6 ani .
Custodia comuna nu imi pare sa existe nici in prezent.
Stabilirea domiciliului la unul din parinti este echivalentul incredintarii din vechea reglementare legislativa.
Nu am observat sa existe stabilirea domiciliului la ambii parinti.
Chiar am un coleg avocat care incerca sa ma convinga de acest aspect si l-am rugat sa imi trimita pe e_mail practica judiciara la care face referire si care el zicea ca exista.
Este de studiat ce si cum se prezinta situatia deoarece orice este posibil...dar...pana in prezent nu exista custodie comuna, ci doar autoritate parinteasca comuna care nu inseamna acelasi lucru deoarece exista o mare diferenta de continut in ceea ce priveste drepturile si obligatiile juridice concrete...
Conform legii romane nu par sa existe deosebiri fata de trecut.
Deocamdata apar doar mame si asa vad legea.
Cand voi reprezenta tati voi cauta si dincolo de lege ca sa aflu ce s-a vrut prin noua lege...
Cert este ca va fi foarte greu sa gasesc ceva care sa schimbe ceva...cu adevarat...
Pana si cu iesirea minorului din tara situatia imi pare la fel...desi s-au schimbat termenii juridici...
Procesul a avut loc pe data de 7 decembrie ,imi puteti spune in cat timp v-a primi raspuns si cand poate sa faca apel .D-l avocat care il reprezinta i-a spus sa-l contacteze dupa ce primeste decizia.La primul proces cand fratele meu a dat-o in judecata de abandon de familie pentru ca aceasta i-a parasit si a plecat in spania cu actualul concubin nu s-a prezentat la nici o infatisare nu a facut nici recurs nimic iar acum instanta ii incredinteaza minori spre intretinere dupa 3ani timp in care ea nu s-a interesat de minori si nici pensia de 200lei lunar pentru doi minori nu le-a dat-o.Cred ca in instanta a contat mai mult venitul ei decat al lui de 1000 lei altfel nu inteleg cum a putut sa-i castige .Va multumesc .