avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este posibil ca AJOFM sa plateasca salarii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este posibil ca AJOFM sa plateasca salarii compensatorii in cazul unor concedieri colective?

este posibil ca in cazul unor concedieri colective de la o societate comerciala cu capital integral de stat, din motive de insolventa , AJOFM sa trebuieasca sa plateasca salarii compensatorii , conform OUG nr. 98/1999 ????
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 15:01, 29 Decembrie 2011
Dreptul se naste de la data incetarii raportului de munca ... daca salariile comoensatorii sunt acordate in baza ccm-ului , atunci termenul este de 6 luni si nu de 3 ani ... Art. 268 (1) C.mun.: Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
......
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
......
asa e, am uitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante salariale sorsil sorsil Acum o luna am fost disponibilizat. Ulterior, societatea a intrat in procedura de insolventa.In acest caz,cum pot sa-mi recuperez restantele salariale pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii nicusor69 nicusor69 buna ziua.am fost in insolventa ,faliment la o firma care am fost angajat,de 6 luni cum pot recupera salariile.cu respect va multumesc. =D> [Mesaj editat - ... (vezi toată discuția)
Legea 200/2006 andao andao Buna ziua Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)