avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul minor

am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca fata ii poarta numele tatalui ,iar tatal nu isi mai indeplineste indatoririle de trei ani, in schimb doar se impune si face programe de vizita dupa bunul lui plac. mai are el drepturi asupra copilului? va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:10, 27 Decembrie 2011
este adevarat ca in hotarirea judecatoreasca care este definitiva si irevocabila, nu exista un program de vizita. tatal nu s-a prezentat deloc la judecata, iar fetita mi-a fost incredintata mie. Mai are el dreptul la vizite? poate sa-mi i-a copilul fara acordul meu? va multumesc tare mult pentru ajutorul pe care ni-l dati.
Daca nu se poate ajunge la un consens cu privire la programul de vizita al minorului, tatal nu-l poate lua fara acordul dvs.pentru ca nu exista o astfel de obligatie prevazuta in acest sens intr-o hotarare judecatoreasca.
Tatal poate insa promova in aceasta situatie, oricand , o actiune prin care programul de vizita sa fie stabilit pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor eu-monyk eu-monyk buna seara,fostul sot nu mia platit pensia de intretinere de 17 luni,fetita avand 3 ani si nu a vazuto de mica,in cazu-l in care ar veni la programul de ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor mihamiha14 mihamiha14 Buna ziua! In urma divortului de fostul sot,minora mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare,iar tatal cu obligatia la pensia alimentara de doar ... (vezi toată discuția)