Alex_Munteanu a scris:
O decizie de stabilire a domiciliului minorului la dvs. nu vă va acorda dreptul sa parasiti tara cu minorul.
Ati avea nevoie de o decizie prin care instanta sa va acorde exercitarea autoritatii parintesti unice. Aceasta modalitate de exercitare a autoritatii parintesti este o exceptie si nu regula legala.
Prima infatisare a fost pe 16 luna aceasta, si tatal minorului nu s-a prezentat. Momentan ne lovim de proceduri, din cauza ca avem adrese diferite in buletin. Difera sectorul. Prima actiune in judecata a fost depusa in sectorul in care locuiesc eu. De acolo, judecatorul ne-a trimis la sectorul tatalui. Actiunea nu contine si cerere de pensie alimentara. Din cate am inteles, daca tatal copilului meu si-a schimbat adresa din buletin in orasul unde locuieste acuma, va trebuii sa ne mutam cu procesul acolo. Spuneti-mi va rog cum se poate rezolva aceasta problema, din moment ce imi este imposibil sa ma deplasez asa departe cu copilul dupa mine, eu neavand absolut nici un fel de ajutor din partea nimanui in a-l creste. Ce sa mai zic de cheltuiala cu drumurile...
Cererea la judecatorie a fost depusa pentru stabilire domiciliu si incredintare minor. Din cate am inteles de la tatal meu care a incercat sa discute cu fostul partener este ca acesta nu-si va da acordul ca eu sa ies din tara cu copilul, dar nici nu-l intereseaza custodia. Ce mai pot face eu mai mult de atat, din moment ce sunt singura pe lume cu un copil mic de 3 ani, fara nici un fel de ajutor, iar gasirea unui loc de munca imi este imposibila, deoarece nu este inscris la gradinita, acestea neavand locuri disponibile, iar tatal copilului este dispus sa-l primeasca doar in vizite, nicidecum sa locuiasca cu acesta, iar eu sa pot pleca sa muncesc.
Am primit vizita de la asistenta tutelara, raportul a fost favorabil.
Exista posibilitatea ca judecatorul sa nu-mi acorde exercitarea tutelei parintesti unice si sa-mi acorde doar custodia? Eu vreau sa ma mut la mama mea in UK. Acolo, eu si copilul meu, am avea absolut toate conditiile necesare.
Motivul pentru care tatal copilului refuza sa coopereze este acela ca eu mi-am refacut viata alaturi de altcineva, iar el considera acest lucru imoral, cu toate ca el a fost acela ce a parasit domiciliul nostru.
Ce anume in plus m-ar putea ajuta? Ce as putea sa fac mai multe decat am facut deja?